10 stvari koje svaka žena treba da zna o muškom mozgu (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

Joj! Buljenje u žene je neminovno!

10 stvari koje svaka žena treba da zna o muškom mozgu (FOTO) (GIF)

Osetljivi su na usamljenost – život s ženom im je terapeutski! I stvarno ćete se iznenaditi, ali emotivniji su od žena
Objavljeno:

4. Stariji muški mozak je – cool

Muškarci se takmiče oko žena i statusa dok su mlađi, a u poznim godinama do izražaja dolaze saradnja i druženje. Nekoliko studija je pokazalo da stariji muškarci nisu zainteresovani za takmičenje bilo koje vrste. Umesto toga, pažnju im više privlače veze i poboljšanje zajednice u kojoj žive.

foto: giphy

5. Otac i igra – super kombinacija

Specifičan način igre očeva i dece (spontanost, zadirkivanja i slično) može pomoći deci da bolje uče, budu samouverena i pripremljena za stvarni svet. Očevi koji imaju aktivnu ulogu roditelja imaju i niži nivo testosterona zbog čega su stabilnije i zadovoljnije osobe.

foto: Thinkstock

6. Obrana teritorije

Jedan od muških poslova, govoreći u terminu evolucije, je obrana teritorije. Iako i žene imaju posesivnu stranu, muškarci mogu postati nasilni kada im neko ugrožava ljubavni život ili teritoriju.

foto: giphy

7. Joj! Buljenje u žene je neminovno!

Testesteron ‚‚narušava” deo mozga koji je odgovoran za kontrolu impulsa, a kod muškaraca ga ima šest puta više nego kod žena. Ovo će vam objasniti zašto muškarci bulje u žene – to se događa automatski, a dokaz tome je da oni često zaborave na ženu kada im je ona izvan vidokruga.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.