Pred ONE DANE žene obavezno treba da izbegavaju ove namirnice: Ne otežavajte sebi ionako NEPRIJATNU SITUACIJU
Namirnice, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

Pred ONE DANE žene obavezno treba da izbegavaju ove namirnice: Ne otežavajte sebi ionako NEPRIJATNU SITUACIJU

Zbog toga, u nastavku pročitajte koju hranu treba izbegavati u tom periodu.

Objavljeno:

PMS i mentrualni ciklus uopšte mogu da budu veoma neprijatni i kad sve radite kako treba, ali postoje i načini na koje nenamerno sami sebi pogoršavate situaciju. To se prevashodno odnosi na način ishrane, odnosno na pojedine namirnice čija konzumacija neposredno pre i tokom mentruacije može da oteža sve simptome. Zbog toga, u nastavku pročitajte koju hranu treba izbegavati u tom periodu.

Slatkiši

Ovo vam se verovatno neće dopasti, jer se mnogim ženama baš jedu sladoled, čokolada ili kolači tokom PMS-a, ali oni izazivaju naglo povećanje šećera u krvi koje kratko traje. Nakon toga, kada on padne, budete umorni i potpuno bez energije. Ovi simptomi se pojavljuju i bez preterane konzumacije slatkiša, a kao zamenu za gorepomenute namirnice možete isprobati neko voće ili dodati med u voćni čaj.

Grickalice

Ne treba preterivati ni sa unosom soli, tako da čips, pomfrit ili ozloglašeni kiseli krastavčići nisu baš najbolji izbor. Njihova konzumacija može izazvati nagomilavanje vode u organizmu, što može dovesti do oticanja u zglobovima, rukama i nogama. Teško im je odoleti, ali je svakako preporučljivo.

Alkohol

Možda vam opuštanje uz vino zvuči kao najbolji način da se brzo osećate bolje, ali to zapravo može pogoršati situaciju. Alkohol tokom menstruacije pojačava umor i dodatno iscrpljuje, a ne preporučuje se ni njegovo kombinovanje sa lekovima koje možda pijete. Ako baš morate, popijte jednu čašu vina.

Hrana sa visokim sadržajem vlakana

Ovo je nešto veoma individualno i zavisi od organizma do organizma, tako da ne mora da znači da će se i vama desiti isto. Varenje tokom mentrualne nedelje kod nekih žena može otići u krajnost, što se dodatno pogoršava unosom namirnica sa izuzetno visokim sadržajem vlakana, zbog čega treba pratiti situaciju i videti šta vam prija.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Pure Wow)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.