UZ OVAJ TRIK NIJEDNO NEĆE DA PUKNE: Skuvajte JAJA tako da sva ostanu CELA (POSTUPAK)
Kuhinja, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

UZ OVAJ TRIK NIJEDNO NEĆE DA PUKNE: Skuvajte JAJA tako da sva ostanu CELA (POSTUPAK)

Ispratite korak po korak

Objavljeno:

Koliko puta vam se dogodilo da jaja, prilikom kuvanja, popucaju?

I da, šta god da ste po tom pitanju uradili, jednostavno nije vredelo?

Ne brinite, ipak postoji nešto što možete da uradite.

Za početak, nemojte kuvati jaja koja su tek izvađena iz frižidera. Hladna jaja vrlo lako pucaju pri kuvanju i zato ih, pre nego počnete da ih kuvate, izvadite iz frižidera i ostavite ih da nekoliko sati odstoje na sobnoj temperaturi.

Prilikom stavljanja u posudu za kuvanje, pazite da ih u posudi ne bude previše. Ukoliko se, prilikom kuvanja, sudaraju, to, takođe, može da dovede do pucanja. Potrebno je da, među njima, bude dovoljno razmaka. Polako i nežno ih položite u posudu, da ne bi napukla prilikom udarca u dno posude.

Preko jaja koja ste stavili u posudu prelijte hladnu vodu. Pazite da stavite barem 2 centimetra vode iznad jaja. Vodu sipajte polako, a zatim dodajte pola kašičice sirćeta i vodu posolite. Sirće je posebno važno u sprečavanju nastajanja pukotina na ljusci jajeta.

Upalite vatru srednje jačine i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo.

Na žalost, garancije da baš nijedno jaje nikada neće pući ne postoji. To dosta zavisi i od tipa jaja koja kuvate, ali ukoliko se budete držali ovih metoda, šanse da ona puknu će se drastično smanjiti.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.