PROBALI SMO NAJBOLJU TEHNIKU ZA FARBANJE JAJA: Kratko je, efikasno, a rezultati su SPEKTAKULARNI! (VIDEO)
Uskršnja jaja, Foto: Espreso

morate I VI

PROBALI SMO NAJBOLJU TEHNIKU ZA FARBANJE JAJA: Kratko je, efikasno, a rezultati su SPEKTAKULARNI! (VIDEO)

Svi čekamo tu nedelju da se na bogatoj trpezi osim supe, mesa i salata, zašarene i vesela jaja

Objavljeno: 08:51h

Veliki petak. Dan kada u svim domovima vladaju radost, sreća i uskršnji duh. Ovom danu se posebno vesele dečica jer se na današnji dan, tradicionalno, farbaju uskršnja jaja.

Svi čekamo tu nedelju da se na bogatoj trpezi osim supe, mesa i salata, zašarene i vesela jaja. Tu su svakako crvena, plava, žuta, jaja u lukovini, jaja sa nalepljenim sličicama, a mi vam ovom prilikom otkrivamo posebnu tehniku ukrašavanja. Jaja će vam biti jedinstvena, nesvakidašnja, a sigurni smo da će probuditi maštu u vama.

Verovatno ste svi čuli za dekupaž tehniku. Ukoliko niste, dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta ili nameštaja komadićima papira. E sad, postavlja se pitanja kako tu tehniku primeniti na kuvana jaja. Vrlo jednostavno. Ceo postupak možete pogledati u videu.

Neophodni sastojci:

  • jaja
  • šarene salvete
  • četkica za jaja
  • makaze (opciono)

Postupak:

Naravno, pre svega je neophodno obariti jaja. Nakon što to uradite, ostavite ih da se malo prohlade. Za to vreme, izlupajte jedno jaje i odvojte žumance od belanceta. Belance je nakon malo mešanja spremno za upotrebu i u ovom postupku poslužiće kao lepak. Takođe, dok čekate da se jaja prohlade, isecite ili iscepkajte salvete koje ste pripremili. Nakon što ste sve to uradili, akcija ukrašavanja jaja može da počne. Dakle, uzimajte delić po delić iscepkane salvete i stavite na obareno jaje. Nakon što prislonite salvetu na jaje, četkicom za jaja nanesite malo belanceta i ponavaljajte taj postupak dok celo jaje ne bude šareno i veselo. Naravno, ukoliko ne volite previše šareno, možete ga samo oblepiti jednobojnom salvetom. Ova tehnika pruža vam mogućnost igranja sa maštom.

Jednostavno, zar ne?

01:14

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.