NEZAMENJIV KOMAD ZA SAVREMENE RODITELJE: Anatomsko gnezdo u kom će novorođenče dugo, mirno i bezbedno da spava!
Foto: Promo

KORISNO!

NEZAMENJIV KOMAD ZA SAVREMENE RODITELJE: Anatomsko gnezdo u kom će novorođenče dugo, mirno i bezbedno da spava!

Ono oko čega se roditelji najviše dvoume jeste da li je bolje anatomsko gnezdo ili gnezdo od tkanine

Objavljeno:

Na tržištu je sve više alternativnih načina koji pomažu novopečenim roditeljima da olakšaju bebi prve mesece života i obezbede joj sigurnost i mir. Ono oko čega se roditelji najviše dvoume jeste da li je bolje anatomsko gnezdo ili gnezdo od tkanine. Istražili smo njihove sličnosti i razlike, kako biste mogli mirne glave da odaberete ono što je najbolje za vašeg mališana i vas.

1. Oba gnezda pomažu bebcu da se adaptira na prve mesece života.

2. Anatomsko gnezdo, kao i gnezdo od tkanine, ima komforno ograničen prostor, koji je bebama poznat nakon maminog stomačića.

I sa ovim se sličnosti uglavnom završavaju. Razlika, zato, ima više.

1. Bebac u anatomskom gnezdu leži u istom položaju kao u maminom stomaku, dok u gnezdu od tkanine jednostavno leži na leđima (anatomski oblik je ipak najkomforniji za mališane).

2. Ako dete podrigne dok je u anatomskom gnezdu, neće se zagrcnuti, pošto je njegova glavica blago podignuta, što nije slučaj i sa običnim gnezdom.

3. Stranice anatomskom gnezda nisu visoke i bebac može da istražuje svet, okreće glavicu i potpuno slobodno gleda mamu, tatu, seku, batu... dok, sa druge strane, stranice običnog gnezda zaklanjaju pogled, pa se dete u njemu može osećati usamljeno.

4. Anatomsko gnezdo napravljeno je od BIOlateksta, mekano je, a vreme provedeno u njemu je neograničeno, dok u običnom gnezdašcetu mališan ne može sve vreme da bude, jer on prosto leži na leđima, na tankoj osnovi od tkanine.

5. Anatomsko gnezdo može da se prenosi po stanu dok dete spava, zahvaljujući elastičnosti materijala, bebac neće osetiti premeštanja i neće se probuditi. Obično gnezdo se lako deformiše i mališan će odmah osetiti ako ga pomerite i poremetite mu san.

6. Najvažnije je što je anatomsko gnezdo, pod uslovom da se koristi pojas, potpuno bezbedno, dok u običnom gnezdu postoje određene opasnosti.

U anatomskom gnezdu „Spavalica“ mališan se oseća kao u naručju svoje mame: sigurno, prijatno, udobno, i ima kvalitetniji i duži san. Dok je beba budna, može da istražuje sve aktivnim pomeranjem rukica i nogica. „Spavalica“ je jako lagana: možete je poneti sa sobom i u kuhinju i u kupatilo, tako da je vaš mališan uvek pod nadzorom.

Anatomsko gnezdo
foto: Promo

Ergonomsko gnezdo pomaže da se izbegnu različite deformacije glave mališana, smanjuje rizik od plagiocefalije (asimetrija lobanje ili „ravne glave“) čija se verovatnoća povećava kada dete leži na ravnom dušeku, smanjuje verovatnoću pojačanog mišićnog tonusa, smanjuje Moroov refleks. Podstiče bolji razvoj opšte pokretljivosti, koordinaciju ruku i očiju, što je neophodno za kasniji razvoj, omogućava udobno hranjenje u samom gnezdu, i mame su uočile da anatomsko gnezdo olakšava stanje pri povraćanju i grčevima kod novorođene dece.

Struktura anatomskog gnezda Spavalica:

Osnovu čini anatomski dušek od elastične hipoalergene poliuretanske pene. On nežno podržava dete u ispravnom položaju. Dušek ima udubljenje od 8,5 cm. Osnova je zaštićena vodootpornom navlakom koja se skida. Na nju se čičak trakom pričvršćuje valjak, koji podupire nogice mališana. U set ulaze valjci dve veličine. Set uključuje 2 navlake koje se skidaju, izrađene od 100% pamuka. Dok je jedna od njih na pranju, dete će svakako spavati u svom omiljenom gnezdu. Odozgo se čičak trakama vezuje pojas, koji je namenjen za dodatno fiksiranje mališana u gnezdu.

Anatomsko gnezdo
foto: Promo

Pružite svom bebcu ono što mu najviše treba: komfor, slobodu, sigurnost, miran i čvrst san. Klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana možete izvršiti porudžbinu anatomskog gnezda “Spavalica” po fantastičnoj sniženoj ceni od 10.970 rsd.

* Anatomsko gnezdo Spavalica je prošlo sva klinička ispitivanja o bezbednosti proizvoda i poseduje sertifikate o kvalitetu.

** Poliuretanska pena je dugovečan i izdržljiv materijal u poređenju sa sunđerom, od kojeg se prave dečiji dušeci i jastuci . Tokom izrade proizvoda od poliuretanske pene ne koristi se lepak, PUP je bezbedna i ne izaziva alergiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.