MOTOR VAŠEG AUTOMOBILA TROŠI PREVIŠE ULJA? Vreme je za HEMIJSKO ČIŠĆENJE! Znate li šta je to?
Obično se na svakom klipu nalaze tri prstena, i ako oni ne funcionišu kako treba, motor gubi kompresiju i snagu, Foto: Printscreen Liveleak

dobri saveti

MOTOR VAŠEG AUTOMOBILA TROŠI PREVIŠE ULJA? Vreme je za HEMIJSKO ČIŠĆENJE! Znate li šta je to?

Naime, u automobilima se nalaze stotine tipova motora, ali su njihove konstrukcije u osnovi slične

Objavljeno:

Jedna od najčešćih problema automobilskih motora je prekomerna potrošnja ulja, a jedan od uzroka te pojave može biti prljanje, odnosno stvaranje naslaga na klipnim prstenovima (karikama). Naslage je nekada moguće ukloniti relativno lako i jednostavno - hemijskim čišćenjem.

Naime, u automobilima se nalaze stotine tipova motora, ali su njihove konstrukcije u osnovi slične. To se odnosi na cilindre, klipove i karike, čija je funkcija da ostvare nepropusnost između njih. Tako je kod skoro svih motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Obično se na svakom klipu nalaze tri prstena, i ako oni ne funcionišu kako treba, motor gubi kompresiju i snagu, pa počinje da troši više goriva i ulja, a delovi koji su u direktnom kontaktu mehanički se troše. Naravno, to se dešava i zbog loše konstrukcije i zbog grešaka u materijalu.

Naslage koje se stvaraju u motoru su često izvor problema. Najbolje rešenje je kompletno rastavljanje motora, čišćenje, otklanjanje nedostataka, jednostavno rečeno, kompletan remont motora. Naravno takvo rešenje nije jeftino, a moguće su i greške.

Bonus video:

17:59

VEČERNJI DNEVNIK 23.04.2021.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.