ZNATE LI KOLIKO ČESTO TREBA DA KUPUJETE NOVI DONJI VEŠ? Tiktokerka i doktorka ŠOKIRALE žene - ko će to da PLATI?!
Mnoge žene nose donji veš od svile i drugih osetljivih tkanina, Foto: Profimedia

hit priča

ZNATE LI KOLIKO ČESTO TREBA DA KUPUJETE NOVI DONJI VEŠ? Tiktokerka i doktorka ŠOKIRALE žene - ko će to da PLATI?!

Donji veš je u stalnom kontaktu sa našom kožom intimnog područja, pa dolazi u kontakt sa mrtvom kožom i raznim bakterijama...

Objavljeno:

Jedna Tiktokerka koja se bavi proizvodnjom objavila je u jednom videu kratak video u kojem kaže kako treba da rublje, a pogotovo donji veš da menjamo na svakih pola godine do devet meseci. Sa njom se složila i jedna doktorka.

- Donji veš je u stalnom kontaktu sa našom kožom intimnog područja, pa dolazi u kontakt sa mrtvom kožom i raznim bakterijama - rekla je dr Lakhani koja dodaje da tako osim sa "zdravim bakterijama" koje svi imamo donji veš može doći u kontakt sa bakterijama koje nastaju kao posledica raznih infekcija, od bubrežnih ili urinarnih, pa do infekcija koje prouzrokuju razne polne bolesti.

donji veš
foto: Profimedia

- Mnoge žene nose donji veš od svile i drugih osetljivih tkanina i taj veš peru isključivo ručno, ali istraživanja pokazuju da neke bakterije neće ukloniti ni više pranja u veš-mašini - rekla je doktorka.

Što se tiče grudnjaka, čini se kako iz nešto drugačijih razloga vredi još strože pravilo - pa bismo njih trebali menjati čak svakih šest meseci.

donji veš
foto: Profimedia

Savet je da žene uvek imaju tri grudnjaka koje će menjati, osim što ih savetuje da se na svakih 6 meseci zamene novim, kaže da treba i pre ako počnu da se podižu na leđima.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.