Kad pročitate ovaj TEKST više nigde nećete ići bez VUNENIH ČARAPA, pa ni u KREVET! Nema jače ZAŠTITE!
Kada je u pitanju spavanje u vunenim čarapama jedino o čemu morate voditi računa, Foto: Profimedia

PREVENCIJA

Kad pročitate ovaj TEKST više nigde nećete ići bez VUNENIH ČARAPA, pa ni u KREVET! Nema jače ZAŠTITE!

Osim što sprečava pojavu noćnog znojenja, vunenen čarape će vam pomoći da brže utonete u san

Objavljeno: 14:33h

Kada odemo na spavanje u vunenim čarapama, naš organizam tokom noći ima sposobnost da uspostavlja pravilnu termo regulaciju, a na taj način uspostavlja se i harmonija u međusobnom funkcionisanju mozga i ostalih delova tela.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, nošenje vunenih čarapa podstiče pravilan protok životne energije, koju kineski stručnjaci nazivaju Či energija i sprečava da nam ta energija odlazi u nepovrat putem stopala.

Vunene čarape
foto: Profimedia

Spavanje u vunenim čarapama nam pomaže da brže utonemo u san. Statistika kaže, da se sa vunenim čarapama zaspi 15 ak minuta ranije nego bez njih.

Prijatan osjećaj toplote na nogama, koje nanose vunene čarape, sprečava pojavu noćnog znojenja i napada valunga žena u menopauzi.

Vunene čarape pomažu da se na stopalima zadrži njihova prirodna vlaga, naročito tokom zime, a to sprečava sušenje i pucanje kože na nogama, pogotovo ako pre spavanja na stopala nanesemo i neku hidratantnu kremu.

Vunene čarape
foto: Profimedia

U vunenim čarapama, ne samo da nećete imati problema sa znojenjem stopala, već one imaju i antibaterijsko dejstvo, što isključuje pojavu bakterijskih pa čak i gljivičnih infekcija na nogama.

Kada je u pitanju spavanje u vunenim čarapama jedino o čemu morate voditi računa, jeste da trebate izbegavati nošenje čarapa koje ste nosili preko dana.

Bonus video:

(Espreso/Ordinacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.