Žene, stručnjaci su vam rešili VEČITU DILEMU - koliko često treba PRATI BRUSHALTERE?
Čak se i stručnjaci razlikuju u mišljenjima, Foto: Profimedia

korisno je znati

Žene, stručnjaci su vam rešili VEČITU DILEMU - koliko često treba PRATI BRUSHALTERE?

Da li grudnjake perete dovoljno često?

Objavljeno:

Verovatno svaka žena ima svoj uobičajeni ritam pranja grudnjaka, ali uvek se postavlja pitanje koliko često zaista morate da perete ovaj deo odeće.

Čak se i stručnjaci razlikuju u mišljenjima.

Deni Koh, vlasnik prodavnice donjeg veša u Njujorku, preporučuje da bruseve perete nakon svako drugog nošenja ili maksimalno trećeg.

Glavna stvar koju pokušavate da uradite je da zadržite celovitost grudnjaka što je duže moguće. Odeća ne samo da skuplja ulja s vaše kože i dezodoransa, već se rasteže i gubi oblik. A, kada uložite u kvalitetan komad, potrebna vam je dosledna briga kako biste maksimalno iskoristili taj komad odeće”, rekao je Koh.

Većina žena verovatno ne pere grudnjake tako često. Istina je da preterano pranje takođe može da umanji elastičnost, što je neophodno za pružanje odgovarajuće potpore.

Ako se ne znojite preterano, bruseve biste trebali da perete svakih nedelju do dve dana”, smatra Gven Viting, vlasnica firme za proizvodnju donjeg veša.

Učestalost pranja zavisi od klime i fizičke aktivnosti. Pazite da se odmah istuširate ako ste vežbali ili ste se baš oznojili”, savetuje Viting.

Koh takođe preporučuje da je najbolje da imate najmanje četiri grudnjaka kao i da ih je dobro prati ručno s blagim deterdžentima. Ako odlučite da ih operete u mašini za veš bilo bi dobro da ih operete u posebnoj mrežici koja će pomoći da zadrže svoj oblik i ne oštete se.

Bonus video:

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.