ODRAZ U OGLEDALU : Gde je zapelo?!
Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU : Gde je zapelo?!

Kada razmislite koliko puta ste poželeli nešto da uradite i osmislili svaki korak, ali do ostvarenja plana nije došlo, gde je zapelo?

Objavljeno:

Mnogo puta ste poklekli, mislili da ste slabi, kada ono iza ugla se pojavi neki tračak nade i vi ustanete. Kako je to moguće? Mislite li da je to neko čudo ili ste to samo vi? Saznajte u ovom tekstu o čemu se tu zapravo radi.

Strah kao barijera

Kada razmislite koliko puta ste poželeli nešto da uradite i osmislili svaki korak, ali do ostvarenja plana nije došlo, gde je zapelo? Stvari se ne odvijaju u životu najčešće onako kako ih mi zamislimo, već onako kako je neka viša sila odredila, šta jeste najbolje za nas, ma koliko vam se to u nekim situacijama činilo apsurdnim. Osećaj kada dođete na ideju da je sprovedete jeste predivan, euforija koja vas drži dok uzimate papir i sve zapisujete kako ćete sve uraditi. U svemu tome leži jedna preprekica koja vas vreba iza ćoška, zvana strah, ukoliko ne prionete istog trenutka na svoj plan. Kako vreme prolazi dan za danom, samo se udaljavate od svoje zamisli, svog plana, a vaša volja opada i strah jača. Kako ga prepoznati i kako mu se suprostaviti – to je pravo pitanje? Kako sebi dokazati da ste jaki i sposobni da svojim zlim glasićima u glavi, koji vas sabotiraju, kažete zbogom, idemo zajedno do rešenja, kroz stvarne primere.

Kada je najteže donesi odluku i izbori se

Nećemo se baviti primerima koji se odnose samo na posao, već i na vrednosti koje se tiču ljubavi. Mnogo puta ste se našli na raskršću da li ostati ili ne ostati tu gde jeste. Šta je u tom slučaju presudilo? Verovatno i u ovom slučaju strah koji vas je gurnuo sa pravog puta na stranputicu. Šta je vama zaista važno? Zapitajte se da li je to krajnji cilj kome težite ili sve što se nađe na putu do ostvarenja vašeg cilja. Kada ste u emotivnom odnosu sa partnerom, često imate razmirice, lepe trenutke, razmirice iznova i tako u krug. Kada znati da li je taj odnos dobar, lep ili savršen? Čemu težite? Tako je i u poslu: jednoga dana vam je sve super, radite posao koji volite, sve dok ne dođe kraj meseca i shvatite da ste u minusu, da plata kasni, a vi dali sve od sebe. Šta onda treba uraditi da biste sami sebe pobedili? Ključ vaše konfuzije leži u vama, u vašim izborima i odlukama. Najbitnije je doneti ispravno rešenje, čak i kada vam se čini da ne postoji, ne zaboravite – uvek postoji. Ljudi se ne bave sopstvenim prioritetima; kada budete napravili listu prioriteta tada će vam sve zaista biti lakše. Plan skrojiti sa mogućim razočaranjima, šta vas sve može očekivati na putu do ostvarenja cilja i imajte na umu – iako ne dođe do ostvarenja vašeg sna na način koji ste zamislili, ukazaće vam se prilika na drugačiji način, samo je bitno da verujete i sve je moguće. Zapamtite da u najtežim momentima kada jedva dižete glavu od neuspeha, emotivnog bola, tada ste najjači i tek tada shvatate koliko ste jaki, da strahu kažete zbogom, jer scena je vaša.

Vaše je pravo da živite po svojim pravilima, imate jedan život, ne dozvolite da vam ga neko drugi kroji, budite VI ta osoba koja se pita za sve i odlučuje za sebe ono što je za vas najbolje, jer ko vas bolje poznaje?

(Espreso/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.