TOP 10 ZEMALJA ZA INTROVERTNE LJUDE: Ovde možete živeti opušteno, a zna se i čime treba da se BAVITE
Introvertne osobe nisu društveno hendikepirane, samo im treba dati prostora za sebe, što je na kraju krajeva, svima i potrebno sa vremena na vreme, Foto: Profimedia

sjajno rešenje

TOP 10 ZEMALJA ZA INTROVERTNE LJUDE: Ovde možete živeti opušteno, a zna se i čime treba da se BAVITE

Sajt Merchant Machine napravio je listu zemalja koje su najbolje za introverte, odnosno koje u sebi obuhvataju gradove sa manjom gužvom, dosta otvorenog prostora i zelenila, kao i rasprostranjenost bežičnog interneta, prosečnu platu i cenu iznajmljivanja stana.

Objavljeno:

Kada se kaže da je neko introvertna osoba, prvo što ljudima obično padne na pamet je da su oni stidljivi, nervozni u društvu i da ne podnose veliki broj ljudi i javna dešavanja. To može da bude tačno samo delimično, ali uopšte nije ono ključno u vezi sa njihovim ličnostima, a to je da oni vole da neko vreme provedu sami i napune baterije bez potrebe za prevelikim gužvama i pompom. Introvertne osobe nisu društveno hendikepirane, samo im treba dati prostora za sebe, što je na kraju krajeva, svima i potrebno sa vremena na vreme.

Introvertne osobe
foto: Profimedia

Kada su u pitanju oblasti u kojima je lakše živeti na ovaj način i baviti se aktivnostima koje više prijaju introvertima, neke zemlje ipak prednjače u odnosu na druge. Sajt Merchant Machine napravio je listu zemalja koje su najbolje za introverte, odnosno koje u sebi obuhvataju gradove sa manjom gužvom, dosta otvorenog prostora i zelenila, kao i rasprostranjenost bežičnog interneta, prosečnu platu i cenu iznajmljivanja stana. Rezultati pokazuju da je Kanada ispred svih, pre svega zbog sjajnih pejzaža i male gustine naseljenosti. Odmah iza nje je Australija, iz vrlo sličnih razloga, a evo koje zemlje su još pronašle svoje mesto u prvih 10.

  1. Kanada
  2. Australija
  3. Island
  4. Rusija
  5. Finska
  6. Novi Zeland
  7. Surinam
  8. Mauritanija
  9. Norveška
  10. Belize

Pored ovog istraživanja, Merchant Machine se bavio i zanimanjima koja su najpogodnija za ljude sa introvertnom ličnošću.

Introvertne osobe
foto: Profimedia

Ono što im je zajedničko jeste da imaju dozu kreativnosti, a opet i samostalnosti za onog ko bi se njima bavio. Ima i onih koji se pomalo razlikuju od tog pravila, a top 10 možete videti u nastavku.

Introvertne osobe
foto: Profimedia
  1. Pisac
  2. Kompozitor
  3. Umetnik
  4. Zlatar
  5. Računarski inženjer
  6. Genetičar
  7. Automehaničar za trkačke automobile
  8. Arheolog
  9. Dreser životinja
  10. Zoolog

Bonus video:

(Espreso.rs/Stylist)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.