KOJU BOJU ODEĆE ODABRATI ZA POSLOVNI SASTANAK? Bela NIKAKO - ostale 3 samo treba da znate da ISKOMBINUJETE
Jer, koliko god na prvu pomisao zvučalo banalno, sve to može da utiče na naš uspeh u komunikaciji i utisak koji ćemo ostaviti, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

KOJU BOJU ODEĆE ODABRATI ZA POSLOVNI SASTANAK? Bela NIKAKO - ostale 3 samo treba da znate da ISKOMBINUJETE

Prvi utisak je najvažniji, a garderoba otkriva o tome kakav se čovek, i pogotovo žena, nalazi pred vama.

Objavljeno:

Kada imamo važan sastanak ili razgovor u vezi sa novim poslom, nije svejedno kako ćemo se postaviti, koju odeću izabrati, ali ni u kojoj boji garderobe se pojaviti.

Jer, koliko god na prvu pomisao zvučalo banalno, sve to može da utiče na naš uspeh u komunikaciji i utisak koji ćemo ostaviti.

Odeća je način neverbalne komunikacije!

Uostalom, odeća je "potvrđeni" deo neverbalne komunikacije kojom drugima šaljemo poruke o sebi, a u poslovnom svetu se vrlo bitnim smatra - izbor njene boje. Zato sledeći put kada krenete na zakazani sastanak, povedite računa o poželjnim tonovima, kako biste računali na veću sreću.

  • Crna boja oduvek važi za dobar izbor, jer ostavlja utisak profesionalnosti i odlučnosti. Osim toga, u odevnoj kombinaciji u ovoj boji, šaljemo poruku o ličnoj distanciranosti, što poslodavci povezuju sa liderskim sposobnostima, koje su veoma cenjene.
  • Bela može da bude sjajno rešenje ukoliko je iskombinujemo sa crnom, a ne sa nekom drečavom ili svetlom nijansom. Ne preporučuje se ni da se obučemo u belo od glave do pete, jer idemo na poslovni sastanak, a ne na venčanje, pa bi poslodavci mogli pogrešno da nas shvate.
  • Plava asocira na fleksibilnost, ali i posedovanje timskog duha, što se u poslovnom svetu i traži. Međutim, trebalo bi da izbegavamo svetle, bebi nijanse i da se opredelimo za tamnoplave.
  • Siva jeste hladna boja, ali je simbol i profesionalnosti i prefinjenosti. Osobe koje je nose ostavljaju utisak trezvenih, racionalnih i onih koje poseduju kapacitet logičkog razmišljanja, što se u svetu biznisa i traži.

Bonus video:

(Espreso.rs/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.