PROIZVODU JE ISTAKAO ROK TRAJANJA? NEMOJTE GA BACITI, postoji način da ga dodatno iskoristite
Pravo rešenje, Foto: Profimedia

DRUGA NAMENA

PROIZVODU JE ISTAKAO ROK TRAJANJA? NEMOJTE GA BACITI, postoji način da ga dodatno iskoristite

Od nege kože do kuvanja, ove alternativne upotrebe možda su upravo ono što vam je trenutno potrebno.

Objavljeno:

Staro pravilo kaže - proveri rok, ako je istekao - pravac kanta za đubre.

Ipak, šta ako određeni proizvodi mogu da se iskoriste drugačije? Možda to neće biti najprivlačnije na svetu, ali će zasigurno biti od koristi.

Od nege kože do kuvanja, ove alternativne upotrebe možda su upravo ono što vam je trenutno potrebno.

Avokado

Ako ste zaboravili da iskoristite svoj savršeno zreo avokado - ne očajavajte. Umesto da ga bacite u kantu, iskoristite ga za kosu. Pokvareni avokado može biti sjajna hidratantna krema. Samo ga iseckajte sitno ili blendajte i nanesite na suvu kosu. Ostavite da odstoji najmanje 6 sati i operite ga šamponom i regeneratorom koji obično koristite.

Možda će vam na prvu kosa delovati suvo, ali nakon što je operete 2 puta, biće sjajna i meka.

"Sheet" maske za lice

Ovakve maske nije dobro koristiti na licu nakon isteka, međutim, možete ih koristiti na suvim i ispucanim stopalima, grudima, vratu ili rukama.

Hidrantne kreme ili mleka za čišćenje

Ako imate hidratantnu kremu ili mleko za čišćenje kojima je istekao rok upotrebe, možete im promeniti namenu i koristiti za čišćenje i poliranjekožnih torbi, novčanika, jakni, pa čak i cipela. Samo dodajte malo proizvoda na vatu i počnite da polirate.

Mleko

Pokvareno mleko se i dalje može koristiti u razne svrhe. Možete napraviti domaći sir, koristiti ga za pečenje, pa čak i za pravljenje palačinki. Osim za kuvanje, možete ga koristiti i kao masku za lice. Jednostavno ga stavite preko lica, pustite da odstoji i isperite. Miris možda nije tako prijatan, ali mlečna kiselina će učiniti čuda za vašu kožu.

Pena za brijanje

Krema za brijanje može se ponovo koristiti na različite načine nakon isteka. Odlična je za čišćenje prljavštine i masti jer ih bukvalno privlači. Ali ono što najviše iznenađuje je čišćenje noktiju. Samo nanesite malo kreme i očistite ih čačkalicom.

Pasta za zube

Budući da pasta za zube sadrži neku vrstu deterdženta, može pomoći u uklanjanju mrlja sa tepiha, a može i očistiti bojice sa zidova. Pored toga, možete da izbelite i očistite platnene patike i ekrane telefona. Takođe može pomoći u uklanjanju kiselog mirisa sa dečijih bočica.

Grčki jogurt

Grčki jogurt može donijeti velike koristi, čak i nakon isteka roka. U početku može izgledati čudno, ali ovo može postati odlična piling maska za lice. Sve što treba da uradite je da pomešate jogurt sa medom i isitnjenim krastavcem, nanesete ga na lice i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim ga jednostavno isperite toplom vodom.

Puter sa kikirikijem

Ovo je sjajna zamena ako ostanete bez pene za brijanje. Odlična je alternativa jer je bogat uljima, što će kožu učiniti glatkom i neće je isušiti nakon brijanja. Ostaće vam meka koža.

Da li ste ikada koristili proizvod kome je istekao rok trajanja? Šta je bilo u pitanju i za šta ste ga koristili? Koje proizvode sa liste biste isprobali?

(Espreso.co.rs/brightside.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.