JEDNOSTAVAN NAČIN KAKO DA SVOJE KVALITETE DUPLO VREDNUJETE: Pročitajte savete čuvenog milijardera Vorena Bafeta!
Voren Bafet, Foto: AP

na korak do bogtastva

JEDNOSTAVAN NAČIN KAKO DA SVOJE KVALITETE DUPLO VREDNUJETE: Pročitajte savete čuvenog milijardera Vorena Bafeta!

"Jedan lak način da udvostručite svoju ličnu vrednost jeste da usavršavate svoje komunikacione veštine - kako pisane tako i verbalne", rekao je Bafet u videu postavljenom na mreži Linkedin

Objavljeno:

Investitor i milijarder Voren Bafet ima savet za mlade ljude: "Fokusirajte se na učenje da pišete i govorite jasno".

"Jedan lak način da udvostručite svoju ličnu vrednost jeste da usavršavate svoje komunikacione veštine - kako pisane tako i verbalne", rekao je Bafet u videu postavljenom na mreži Linkedin.

Video je postavio Majkl Hud, koosnivač startapa iz Toronta, Vois flou, koji omogućava korisnicima da dizajniraju, prave i lansiraju veštine za Amazonov proizvod "Aleksa", bez neophodnog programerskog znanja.

"Ako ne možete da komunicirate, to je kao da namignete devojci u mraku - ništa se ne događa. Možete da imate svu pamet ovog sveta, ali morate da umete da je iskažete i prenesete", rekao je Bafet, prenosi Si-En-Bi-Si.

"A iskazivanje je komunikacija", kaže Bafet, čije bogatstvo trenutno iznosi više od 86 milijardi dolara, prema podacima Forbsa.

I preduzetnik i milijarder Ričard Brenson saglasan je sa tim da je mogućnost efikasne komunikacije ključna za uspeh. "Danas, ako želite da uspete kao preduzetnik, morate da budete i storiteler (storyteller)", rekao je britanski biznismen u svom blogu 2016. godine. "Naravno, nema koristi od toga što ste dobar storiteler ako je vaš proizvod ili ideja smeće. Ali nije dovoljno ni samo da imate odličan proizvod; morate da 'provalite' kako da ljudi saznaju za to."

Savet koji je Bafet dao dolazi "iz prve ruke".

"Bio sam preplašen od javnog nastupa kada sam bio u srednjoj školi i na koledžu", rekao je Bafet u Bi-Bi-Si-jevom videu objavljenom 2009. godine.

"Nisam mogao da obavim to. Mislim, dešavalo se i da povraćam."

Kada je bio mlađi, Bafet je pohađao kurs javnog govorništva u "Dejl Karnegiju", organizaciji koja se bavi razvojem profesionalnih veština, a koju je osnovao američki pisac i predavač Dejl Karnegi.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.