OVU STVAR BEBI ČESTO STAVLJAMO NA GLAVU, A JAKO JE OPASNA: Roditelji, obavezno obratite pažnju na ovaj DETALJ!
Mala beba, Foto: Profimedia

saveti za mlade roditelje

OVU STVAR BEBI ČESTO STAVLJAMO NA GLAVU, A JAKO JE OPASNA: Roditelji, obavezno obratite pažnju na ovaj DETALJ!

Stručnjaci kažu da trake pre spavanja obavezno treba skinuti detetu, jer bi, dok beba spava, mogle da skliznu sa glave i ometaju disanje

Objavljeno:

Ovo može biti vrlo opasno po bebu. Ukrasne trake za glavu beba mogu da budu preslatke, ali samo dok su budne. Pre spavanja ih obavezno skinite.

Stručnjaci kažu da trake pre spavanja obavezno treba skinuti detetu, jer bi, dok beba spava, mogle da skliznu sa glave i ometaju disanje. Ovo je isto kao što se majkama preporučuje da ne pokrivaju bebu preko glave dok spava, jer tada može doći do pregrevanja tela što povećava rizik od sindroma iznenadne smrti novorođenčadi ili gušenja.

Uputstva za siguran san:

Pedijatri kažu da postoji mnogo smernica kako bi bi bebu ostavili da sigurno spava, ali naglašavaju se uvek treba pridržavati ova dva pravila:

Uspavajte bebu na leđima!

Uklonite sve nefiksirane i nepotrebne predmete iz kreveca (jastuke, igračke, prekrivače)!

Takođe, roditeljima se savetuje da je skinu sa glave kad god im deca nisu na oku, kao, na primer, dok se nalaze u kolima, u auto-sedištu.

Roditeljima se savetuje da traku skinu sa glave deteta kad god im deca nisu na oku, kao, na primer, dok se nalaze u kolima, u auto-sedištu.

Sklonite sitne predmete!

Stručnjaci upozoravaju da deca mogu lako da progutaju, udahnu ili se zadave predmetima jer ih prirodno stavljaju u usta. Lekari podsećaju da roditelji mogu da spreče rizik od gušenja tako što će obezbediti da se mali, sitni predmeti drže van dohvata dece mlađe od tri godine.

(Espreso.co.rs/yumama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.