Peškire perete sa odećom i sušite na radijatoru? Evo zašto je to POGREŠNO
Peškiri se peru isključivo sami, Foto: Profimedia

ISPRAVAN NAČIN

Peškire perete sa odećom i sušite na radijatoru? Evo zašto je to POGREŠNO

Naravno, bitna je i temperatura, a Lusi savetuje da ne koristite previsoku

Objavljeno: 00:03h

Osim što ne biste zajedno trebali prati peškire različitih boja, Lucy kaže da ih ne biste trebali stavljati u mašinu sa ostalim stvarima poput odeće. Dakle, peškiri se peru isključivo sami.

Vrlo verovatno nikada niste razmišljali o tome kako perete peškire, ni da li postoji ispravan način za to, ali dizajnerka peškira Lusi Akord tvrdi da biste možda trebali.

Nakon nekog vremena oni izgube onu mekoću koju su imali kada ste ih tek kupili, a za to ste vrlo verovatno krivi vi i vaš način pranja, tvrdi Lusi i naglašava kako je najveća greška koju ljudi prave stavljanje puno peškira istovremeno na pranje.

- Nemojte zatrpati mašinu peškirima kada ih želite oprati. Trebaju vazduha kako bi se dobro oprali i sačuvali mekoću. Ako ih stavite previše, oni će se samo stisnuti jedni uz druge, nakupiće se vlaga i materijal će postati tvrd i grub - rekla je Lusi.

Osim što ne biste zajedno trebali prati peškire različitih boja, Lucy kaže da ih ne biste trebali stavljati u mašinu sa ostalim stvarima poput odeće. Dakle, peškiri se peru isključivo sami, prenosi The Sun.

Naravno, bitna je i temperatura, a Lusi savetuje da ne koristite previsoku.

- Najbolje bi bilo prati ih na 40 stepeni. Sve više od toga može ih prebrzo uništiti. Ponekad ih možete staviti na 60° kako biste uklonili temeljito baš sve bakterije i ulja koja su se prenela sa kože - rekla je.

Uz sve to, peškire bi trebalo dobro protresti - i pre i posle pranja.

- Deterdžent za pranje ući će u svaki deo, pa će se mnogo bolje oprati, a nakon pranja će se bolje osušiti ako ih protresete - objasnila je.

I na kraju, kaže da peškire nikada ne bi trebalo sušiti na radijatoru jer će tako postati tvrdi i grubi.

- Stavite ih na žicu i dobro raširite - završila je.

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.