ŽIVOT NAM SE MENJA NA SVAKIH 7 GODINA IZ KORENA: U 28. godini svi popijemo ŠAMARČINU
Po ovom verovanju, potrebno je 70 godina da se linija našeg života zatvori u krug, Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

ŽIVOT NAM SE MENJA NA SVAKIH 7 GODINA IZ KORENA: U 28. godini svi popijemo ŠAMARČINU

Kako se godišnja doba menjaju, tako i mi prolazimo kroz određene faze života

Objavljeno:

Veruje se da u životu obično prolazimo kroz velike promene na svakih sedam godina. Baš kako se godišnja doba menjaju i ljudski život ima različite faze.

Po ovom verovanju, potrebno je 70 godina da se linija našeg života zatvori u krug. Na ovaj način život možemo da podelimo na 10 delova.

1. ciklus (0-7 godina)

Prvih sedam godina svog života dete je potpuno usmereno na sebe. Čitav svet se vrti oko njega, jer cela njegova porodica čini sve da mu udovolji. Ako u nekim trenucima ne uspevaju, dete postaje histerično, prepuštajući se besu. U ovom životnom periodu dete je pravi egoista i potpuno zadovoljno sobom.

2. ciklus (7-14 godina)

Posle sedam godina dete prestaje da se koncentriše samo na sebe i ima mnogo pitanja o svetu oko sebe. Počinju da ga interesuju različite svtari. Dete postaje filozof ili naučnik koji želi da zna kako stoje stvari na ovom svetu.

Možda razbije igračku da bi razumelo kako ona funkcioniše, ili može da ubije insekta da bi saznalo šta je unutra. Dete je zainteresovano za drugu decu, ali samo za svoj pol.

3. ciklus (14-21 godina)

Posle četrnaest godina deca razvijaju interesovanje za suprotni pol. Dečaci i devojčice razmišljaju o ljubavi, a udvaranje i pronalaženje "druge polovine" postaje najveći prioritet.

4. ciklus (21-28 godina)

Do 21. godine, ljude obično počinju da interesuju i druge stvari, a ne samo ljubavi. Postaju ambiciozni i teže materijalnom prosperitetu i uspehu. Željni su moći i ugleda.

5. ciklus (28-35 godina)

U 28. konačno shvatamo da ne možemo dobiti sve što želimo. Shvatamo da postoje želje koje je nemoguće ispuniti, i zato počinjemo da sanjamo o jednostavnijim stvarima. Počinjemo da težimo udobnosti i stabilnosti umesto ambicioznim ciljevima. Počinjemo da štedimo novac, razmišljamo o kupovini kuće i da je vreme da se skrasimo.

6. ciklus (35-42 godine)

U 35. godini naša energija dostiže vrhunac. Prošli smo polovinu svog životnog ciklusa i od tog trenutka sve počinje da se menja. Isključujemo one stvari koje nam mogu poremetiti način života i počinjemo da se pridržavamo rutine, ali neretko prisvajamo i neke tradicionalne običaje koje ranije nismo. Živeći u prošlosti, postajemo komformisti. Prestajemo da se bojimo pravila, težimo disciplini i kontroli.

7. ciklus (42-49 godina)

Počinjemo da razvijamo mentalne i fizičke bolesti. Naša kosa polako sedi i počinje da opada, a na koži se pojavljuju bore. Ovaj period se smatra početkom recesije, kada se mnogi okreću verskim značenjima i simbolima. Osećamo potrebu da se potčinimo nečemu višem i božanskom.

8. ciklus (49-56 godina)

U ovom dobu mnogi muškarci se osećaju krivima jer društvo očekuje od njih da igraju aktivnu seksualnu ulogu, a oni polako gube interesovanje prema tome.

9. ciklus (56-63 godine)

U pedeset šestoj godini ponovo gubimo interesovanje za druge stvari i počinjemo da se fokusiramo na sebe, slično prvom ciklusu. Razmišljamo o otkrivanju večne istine, izgubivši vezu sa svetom oko nas. Postajemo ono što smo bili kao deca, ali ovog puta sa bogatim unutrašnjim znanjem i iskustvom. Takođe, počinjemo da razmišljamo o smrti, želeći da je dočekamo mirno i spokojno.

10. ciklus (poslednji)

Od 70. godine se mentalno pripremamo za smrt. Naravno mnogi ljudi dožive i mnogo stariju dob, tako da ova teorija ciklusa nikako nije "uklesana u kamen".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.