SESTRE NAMLATILE NOVAC U DOBA KORONE: Smislile društvenu IGRU koja je POSTALA HIT, a ima JEZIVO ime! (FOTO)
Pametne sestre, Foto: Printscreen/Youtube

svaka čast za ideju

SESTRE NAMLATILE NOVAC U DOBA KORONE: Smislile društvenu IGRU koja je POSTALA HIT, a ima JEZIVO ime! (FOTO)

Jurnjava po prodavnicama, da li to zvuči poznato?

Objavljeno:

Sestre Švaderlap iz Nemačke su imale vremena da tokom pandemije razmisle kako bi mogle da prekrate vreme i zarade. Smislile su i napravile društvenu igru "Korona – jurnjava po prodavnicama”.

Igraju je četiri igrača, a cilj je da se kupe sve namirnice sa šoping liste za starijeg komšiju koji da bi se zaštitio od virusa – sedi kod kuće i ne izlazi.

Igrači skupljaju i razmenjuju kartice, a pobeđuje ko prvi isporuči sve namirnice.

Prepreke na putu uključuju susret sa virusom koji vas šalje u karantin, ili otkriće da su oni koji gomilaju zalihe kod kuće već ugrabili svu testeninu ili toalet papir.

- Svaki igrač može da odluči da sarađuje sa drugima ili da im celu stvar oteža blokirajući im put virusima - rekla je 20-godišnja Sara Švaderlap.

Sestre su igru pravile tokom višemesečnog boravka u kući tokom pandemije, a kad je njihov otac Benedikt video šta su napravile, rešio je da sve to unovči. Angažovao je jednog umetnika da dizajnira kartice, kutiju i tablu za igranje. Do sad je prodao 2.000 igara i potpisao je ugovor za novu turu.

- Igra je postala toliko popularna da je za našu porodicu postao veliki izazov pakovanje i slanje 500 kutija u jako kratkom vremenskom periodu. Potražnja je ogromna širom Nemačke - rekao je.

Ali to nije jedina bizarna stvar koja je lansirana tokom korone.

U martu se na Tajms Skveru i u Brajant parku u Njujorku pojavio robot Promobot, koji je ispitivao ljude da li imaju simptome kovida, a u jednom trenutku je počeo da deli maske. Ubrzo su ga sklonili jer interakcija sa robotom iziskuje dodirivanje površine tableta koji je integrisan u njega, što je potencijalno leglo širenja zaraze.

Istovremeno na Amazonu se prodaje gomila antikorona šešira i kačketa koji imaju “zaštitne” panele koji bi trebalo da blokiraju virus kad neko kine, iako su stručnjaci u više navrata objašnjavali da viziri bez maski ne štite.

Na platformi Etsy su takođe dostupne majice i modni dodaci sa “korona” porukama, a vrhunac bizarnosti su majica koja opominje da perete ruke, kao i one sa sloganima “preležao sam koronu”, “ne kašlji u mene”.

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.