FORMULA KOJA POKAZUJE SAVRŠENE GRUDI: Nije do VELIČINE! Ovo su IDEALNE PROPORCIJE!
Još su stari Grci došli do matematičke jednačine koja kaže da su grudi u razmeri 45:55 idealne., Foto: Printscreen Instagram

neverovatno

FORMULA KOJA POKAZUJE SAVRŠENE GRUDI: Nije do VELIČINE! Ovo su IDEALNE PROPORCIJE!

Male, velike, jabučice, kruške, dinje, lubenice… kakogod ih zvali, nevezano za oblik, vaše su i takve kakve su – najbolje su.

Objavljeno: 12:47h

Da se razumemo na samom početku – ako nas pitate, svaki tip grudi je savršen!

Male, velike, jabučice, kruške, dinje, lubenice… kakogod ih zvali, nevezano za oblik, vaše su i takve kakve su – najbolje su.

Ali, ovde se radi o nekim proporcijama, za koje se smatra da spadaju u domen savršenog. Još su stari Grci došli do matematičke jednačine koja kaže da su grudi u razmeri 45:55 idealne.

Šta to znači?

Po jednačini, trebalo bi da je 45 odsto iznad bradavice, a 55 odsto da se nalazi sa njene donje strane.

Alen Rezai, jedan od plastičnih hirurga slavnih, istakao je 5 holivudskih zvezda koje imaju savršen dekolte po drevnom zlatnom preseku.

Kaže da je nekad teško proceniti realno stanje, jer sve zavisi i od toga kakav brushalter ili odeću nose.

Zlatni presek u anatomiji grudi, posmatra se trodimenzionalno: frontalno, bočno i vertikalno. Mnoge studije pokušavale su da utvrde tačno koji je najatraktivniji oblik, uzimajući u obzir gornji i donji deo grudi, kao i položaj bradavica, a različite mere uključuju 35:65, 45:55, 50:50 i 55:45. Ipak, najčešće se ipak pominje odnos 45:55, istakao je Alen.

Po njegovom mišljenju, ovih pet dama ima savršeno proporcionalne grudi u odnosu na telo.

Deniz Ričards 45:55

Veličina Denizinih grudi savršeno se uklapa u proporcije i oblik njenog tela, navodi Alan.

Mišel Kigan 45:55

Grudi ove glumice su takođe naučno “savršene” sa jednačinom Zlatnog preseka 45:55.

Gospodin Rezai komentariše: “Odnos dojki Mišel Kigan od 45:55 pruža prirodan izgled dojki, što je srazmerno njenoj vitkoj i sitnoj figuri”.

Miranda Ker 55:45

Prelepa manekenka ima zaista savršene grudi. Zašto? Po Rezaiju, najatraktivnija veličina i oblik grudi je ona koja upotpunjuje srazmernost tela, a Mirandine grudi savršeno se uklapaju u razmere, pogotovo u odnosu na širinu kukova, struka, kao i njenu visinu.

Holi Wilugbi 55:45

“Holine grudi proporcionalne su njenoj zategnutoj figuri, sa razmerom 55:45. Čini se da ima nešto dužu gornju polovinu dojke u odnosu na udaljenost od bradavice”, rekao je Alen.

Amanda Holden 60:40

“Razmera grudi glumice Amande Holden je 60:40 s dužim gornjom polovinom. Kad bi imala veći volumen, grudi bi joj izgledale nesrazmerno”, završio je Alen izlaganje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TheSun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.