OTKRIVAMO
OVO NE SMETE DA RADITE ZA STOLOM: Pravila ponašanja! Drugo je najbitnije, AKO GA PREKRŠITE U VELIKOM STE PROBLEMU!
Ovaj snimak je izazvao mnogo različitih komentara, a Ana navodi 10 stvari koje žene sa stilom nikada ne smeju da urade u restoranu
Švedska influenserka Ana Bej, objavila je na Jutjubu vodič za otmene dame, u kojem je poseban akcenat stavljen na pravila bontona.
Ovaj snimak je izazvao mnogo različitih komentara, a Ana navodi 10 stvari koje žene sa stilom nikada ne smeju da urade u restoranu.
A na listi se, između ostalih, nalaze sledeće stavke:
Čaše za vino
Mesto na kojem se drže čaše za vodu i bino je veoma važno. Elegantne dame, nakon što otpiju gutljaj, vodu stavljaju sa leve, a čašu sa vinom uvek na desnu stranu, blizu tanjira.
Kada ste domaćica večere, prvo sve goste pitate da li možete da im dopunite čaše, pre nego što dopunite svoju.
Istresanje nosa i šminka
Ako tresete nos ili popravljate šminku za stolom, to se smatra nepristojnim. Pristojno je to uraditi u toaletu.
Nož i viljuška
“Kada pravite pauzu tokom jela, nikada nož i viljušku ne stavljate sa strane tanjira. Pravilno je da ih postavite u tanjiru, u obliku obrnutog slova V, a pravilo je i da nož ne sme da bude okrenut ka spoljašnjoj, već ka unutrašnjoj strani tanjira”, objašnjava Bej.
Salata
List salate se nikada ne secka, već jede u komadu.
Sendvič
“Sendvič se nikada ne pravi od celih kriški hleba, već je pravilno da odlomite male komadiće u veličini zalogaja i kombinujete ih sa drugim sastojcima”, tvrdi Ana.
Kraj jela
Dame sa stilom nikada salvetu neće ostaviti na tanjiru, nego će je saviti i ostaviti sa leve strane tanjira
Pogledajte video sa 10 grešaka u bontonu:
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Objektiv)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!