OVA PRELEPA MISICA JE ROĐENA U POGREŠNOM TELU: Neverovatna priča o ŽENI za kojom UZDIŠU silni MUŠKARCI!
Arijel studira modni dizajn i priznaje da joj je bilo više zastrašujuće da otkrije da je transrodna osoba, Foto: Printscreen Instagram

neverovatno

OVA PRELEPA MISICA JE ROĐENA U POGREŠNOM TELU: Neverovatna priča o ŽENI za kojom UZDIŠU silni MUŠKARCI!

Arijel je postala prva transrodna osoba koja se prijavila na takmičenje lepote u Novom Zelandu.

Objavljeno:

Arijel Keil, rođena na Filipinima kao dečak Endru, a odrasla u Oklandu na Novom Zelandu, podvrgnuta je operaciji promene pola početkom ove godine.

Arijel je postala prva transrodna osoba koja se prijavala na takmičenje lepote u Novom Zelandu.

"Takmičenje je bilo sjajno iskustvo. To je nešto što sam želela i ovo mi je ispunjenje sna", rekla je za britanski "Metro".

Arijel studira modni dizajn i priznaje da joj je bilo više zastrašujuće da otkrije da je transrodna osoba. Kaže da je, iako je svesna da će se način na koji je ljudi posmatraju promeniti, odlučila da bude otvoreno transrodna kako se kasnije u životu ne bi pokajala.

"Već sam provela mlade godine svog života kao pogrešan pol, nisam želela da potrošim i svoje dvadesete u pogrešnom telu", kaže i dodaje kako joj je takav način razmišljanja pomogao da prizna roditeljima.

Arijel je započela tranziciju 2017. godine, ali porodica ju je izbacila iz doma jer nisu mogli da prihvate njenu odluku. Kad su roditelji saznali da uzima hormone, dali su joj dva izbora - da prestane ili da napusti dom.

Spakovala je sve što je posedovala u crnu vreću za smeće i otišla.

"Život mi se preokrenuo, ali radije bih prolazila kroz pakao kao žena nego imala lagani život kao muškarac", rekla je.

Iako zdravstveni sistem Novog Zelanda dopušta javno finansiranje promene pola, u nekim slučajevima postupak za dobijanje odobrenja naporan, a lista čekanja duga. Arijel je putovala na Tajland i platila 15.000 dolara za postupke koji su uključivali implantate za grudi i vaginoplastiku.

Arijel je dobila brojne pohvale i čestitke na Instagramu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Žena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.