KAKO IZGLEDA SAVRŠENA ŽENA 2020. GODINE? Evo, baš OVAKO! (FOTO)
Neke stvari će uvijek prolaziti bolje, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

KAKO IZGLEDA SAVRŠENA ŽENA 2020. GODINE? Evo, baš OVAKO! (FOTO)

Naša slika ženskog "savršenstva" dramatičnije se promijenila u poslednjih deset godina nego u prethodnih stotinu, piše i časopis National Geographic.

Objavljeno:

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Tim se pitanjem pozabavila stručnjakinja za seks i ljubavne odnose Trejsi Koks i došla do zanimljivih zaključaka.

foto: Profimedia

"Da sam postavila to pitanje pre 10 godina, dobila bih odgovore kao što su: 'Ja sam tip koji voli noge', ili 'Ja sam tip koji voli grudi.' Verojatno bi se raspravljalo o brinetama i plavušama. Danas, sasvim drugačiji odgovori. 'Prva stvar koja me privuče na ženi su njene oči', napisao mi je jedan muškarac na Twitteru kad sam postavila to pitanje. 'Mršava figura ne igra važnu ulogu, kao ni visina ili veličina grudi. Ključna stvar za mene je osobnost', dodao je drugi. 'Zapravo nemam idealan tip. Smatram da su samopouzdane, inteligentne, zabavne žene privlačne i dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama', napisao je treći", započela je Koks te zaključila da izgleda da muškarci danas nisu opsednuti oblinama i savršenim izgledom kao nekad.

Naša slika ženskog "savršenstva" dramatičnije se promenila u poslednjih deset godina nego u prethodnih stotinu, piše i časopis National Geographic.

foto: Printscreen Instagram

Neke stvari će uvek prolaziti bolje

Naravno, muškarce će uvek zainteresirati određene fizičke osobine, i to iz evolucijskih razloga, piše Koks. "Mladolikost, široki bokovi koji asociraju na plodnost, sjajna kosa i čista, sjajna koža", nabrojila je. "Sve ove stvari komuniciraju sposobnost žene da zatrudni i nahrani dete kad se rodi. Univerzalna privlačnost ovog oblika tela (u zapadnom svetu) potkrepljena i naukom", dodala je i spomenula primer manekenke Kelly Brook čije je telo, po tim parametrima, proglašeno najidealnijim.

Prema studiji provedenoj na Sveučilištu u Texasu 2016. godine, upravo je njeno telo savršeno. Studija je u razmatranje uključila visinu, težinu, dužinu kose i oblik lica.. Idealne mere pokazale su se 99-63-91, a visina 168 centimetara. Smatra li se da Keli ima savršeno telo i danas, u 2020. godini? I da i ne.

foto: Profimedia

Kako danas izgleda savršena žena?

Izgleda onako kako ona želi izgledati, tvrdi Trejsi Koks u tekstu za Daily Mail. 2020. nema idealan tip žene. "Lepota je manje u tome kako izgledate, a više u tome ko ste. Ono što govorite, pečat vaše ličnosti. Naša definicija privlačnog danas je mnogo više od izgleda", kaže ona.

Jedno istraživanje je otkrilo i da muškarci više vole žene prosečnog izgleda nego one "manekenskog" tipa. Lepo lice uvek je na listi želja partnera ocenjeno važnijim od dobrog tijela. Iako je ličnost uvek visoko kotirana na takvim lestvicama, u 2020. se, izgleda, popela na prvo mesto.

"'Žena čiji je um spreman istraživati, širiti se, učiti i rasti do najdublje stepena intimnosti', bio je jedan od odgovora koji sam dobila kad sam tražila muškarce da mi opišu svoju savršenu ženu. 'Morate imati početnu privlačnost. Ali nije me briga je li plava, brineta, visoka ili niska. Ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna, avanturistički nastrojena - to je ono što se računa', odgovorio je drugi. 'Osobnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnrku i sjajnu seksualnu osobu. Obline, grudi i dobre noge samo su bonus', odgovorio je treći", piše Trejsi.

foto: Profimedia

"Zavisi i od toga šta tražite. Ako je reč o seksu i jednokratnom susretu, izgled postaje važniji", kaže ona.

Nije sve tako idealno

"Ne zavaravajmo se. Žene još uvek žive po nerealnim standardima lepote - sad je pitanje - ko ih postavlja?", pita se Tracey na kraju. Botoks i plastične operacije popularnije su nego ikad, ideal lepote su sestre Kardashian, koje je praktički nemoguće razlikovati, a teško je pronaći zvezdu s A liste koja nije na sebi imala neki estetski zahvat.

"Instagram nas potiče da drugima prezentujemo idealne fotografije naših tela i lica, provlačimo ih kroz filtere. Zbog toga mnoge žene imaju problema s mentalnim zdravljem, jer ne izgledaju kao fotografije koje one vide na svojim telefonima", smatra ona.

"Približavamo se društvu u kom bi lepota mogla biti mnogo više od samo fizičkog. Ali, nismo još potpuno stigli do toga", zaključila je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.