DA LI ZNATE ŠTA PREDSTAVLJA ŽENSKI ZNAK NA WC-u? Nije haljina, MADA SVI TO MISLE
Poručuju da žene mogu biti superheroji., Foto: Profimedia

evo o čemu se radi

DA LI ZNATE ŠTA PREDSTAVLJA ŽENSKI ZNAK NA WC-u? Nije haljina, MADA SVI TO MISLE

Nije reč samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u mnogim zanimanjima.

Objavljeno:

Firma Axosoft iz Arizone, kao deo kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC.

Tanj Katan iz Axosofta tvrdi kako trougao koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebao predstavljati haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt, pa tako poručuju da žene mogu biti superheroji. Dok muški znak ima pantalone, ženski znak je u haljini, a to bi sada moglo biti pomalo zastarelo i ograničavajuće. Firma Axosoft iz Arizone, kao deo kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji "Girls in Tech", piše The Mirror. U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Devojke i žene koje se zanimaju za nauku, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina – rekli su iz firme.

Kampanji ''It was never a dress'' cilj je postaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo koje zanimanje. Nije reč samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u mnogim zanimanjima.

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.