AKO IH POMEŠATE, EKSPLODIRAĆE VAM U LICE! Dva najčešća sastojka u sredstvima za čišćenje su recept za katastrofu!
Obratite pažnju, Foto: Profimedia

NAPRAVIĆE HAOS!

AKO IH POMEŠATE, EKSPLODIRAĆE VAM U LICE! Dva najčešća sastojka u sredstvima za čišćenje su recept za katastrofu!

Ono što većina obično sazna na teži način jeste da neka dva sastojka nikako ne treba kombinovati, jer su recept za katastrofu

Objavljeno:

Uprkos tome što postoji velika ponuda kupovnih sredstava za čišćenje, većina nas ipak pribegava proverenim bakinim receptima i preparatima koji se pripremaju u "kućnim uslovima". Ono što većina često praktikuje je i da kombinuje neke recepte,ne znajući kakav haos može tako da izazove...

Najbitniji sastojci u svakom od domaćih deterdženata za pranje su sirće i soda bikarbona. Prvi jer deluje na najupornije fleke i odlično dezinfikuje površine, a drugi prvenstveno jer ima antibakterijska svojstva.

Među najpopularnijim receptima koje možete pronaći na Internetu nalaze se dva, oba sadrže ove neophodne sastojke. Ipak, postoji nešto što bi trebalo da znate ukoliko ste rešili da uzmete stvari u svoje ruke i

Sredstvo br. 1

Priprema: Usisavačem detaljno usisajte krevet, onposno površinu koju planirate da čistite. U bočicu sa raspršivačem sipajte 1 šoljicu deterdženta za suđe, 1 šoljicu alkoholnog sirćeta, 1 šoljicu gazirane vode i kružnim pokretima lagano promućkajte bočicu. Poprskajte tečnost na mrlje i ostavite da tako odstoje oko 5 do 10 minuta. Mekanom četkom detaljno istrljajte mrlje. Pokvasite peškir u čistu vodu, dobro ga iscedite, pa njim čvrsto prebrišite mrlje, pa ponovite postupak.

Sredstvo br. 2

Priprema: 5 kašikasode bikarbone i 2 kašike deterdženta za pranje sudova sipajte u pola litre tople vode, dobro promućkajte da se soda rastvori i naspite tečnost u raspršivač. Ovu tečnost poprskajte na problematična mesta na nameštaju ili na celu površinu. Isprati peškirom natopljenim u čistu vodu.

Međutim, ono što većina obično sazna na teži način jeste da neka dva sastojka nikako ne treba kombinovati, jer su recept za katastrofu!

Reč je o sirćetu i sodi bikarboni.

Soda bikarbona je bazična, a sirće je kiselo, kada ih spojite dobijete uglavnom vodu i natrijum acetat. Pored toga, sirće uzrokuje da soda bikarbona počne da peni, a ako se nalaze u zatvorenoj flaši (boci sa raspršivačem), može doći do snažne eksplozije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.