MNOGI LUBENICU JEDU SAMO AKO JE POSOLE: Kad čujete razlog UVEK ĆETE JE JESTI OVAKO!
Lubenica, Foto: Profimedia

DOBAR NAČIN DA MALO ZAČINITE ŽIVOT

MNOGI LUBENICU JEDU SAMO AKO JE POSOLE: Kad čujete razlog UVEK ĆETE JE JESTI OVAKO!

So lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja

Objavljeno:

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, poslastičarka Nikol Veston iz Los Angelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena - napisala je ona.

Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju sluzi što lubenicu čini još sočnijom.

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše, ubićete njenu slatkoću i moraćete da posegnute za novim parčetom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.