BIZARNI OBIČAJI! U jednoj EVROPSKOJ DRŽAVI je mlada morala da spava sa svim muškarcima KOJI SU DOŠLI NA VENČANJE!
Venčanje, Foto: Profimedia

zanimljivo

BIZARNI OBIČAJI! U jednoj EVROPSKOJ DRŽAVI je mlada morala da spava sa svim muškarcima KOJI SU DOŠLI NA VENČANJE!

Ovo sigurno niste znali

Objavljeno: 12:30h

Tokom istorije praktikovali su se mnogi neobični običaji, koji su danas potpuno nezamislivi. Devojke su bile spremne na drastične poteze kako bi prikrile da nisu de*ice, a neke su čak išle toliko daleko da su ušivale gen*italije, piše portal Best Top News.

Lažiranje ne*inosti

Devojke su lažirale ne*inost sunđerima koji su bile natopljeni krvlju, a koristile su se i krvlju iz ribljeg mehura. Lažno devičanstvo bilo je sasvim uobičajena pojava u Evropi tokom 19. veka.

Se*s na venčanju

U Francuskoj Polineziji na arhipelagu Markiz praktikovao se običaj da mlada mora spavati sa svim muškarcima koji su bili pozvani na njeno venčanje, a prvi na redu je bio najstariji muškarac, a ne mladoženja.

Pravo na devičanstvo

U Evropi je takođe postojalo pravo bračne noći, ali u nekim spisima je navedeno da se to pravo nije koristilo. Naime, radilo se o tome da su plemići mogli položiti pravo na devičanstvo novopečene neveste. Postojao je način da seljak spasi nevinost mlade supruge i to tako što će platiti porez.

Plaćanje ne*inosti

Ne*inost je u pojedinim zemljama sveta morala da se plaća, a u afričkoj zemlji Benin majka neveste obećava da će joj platiti ako ostane nevina do svoje prve bračne noći. Da bi dobila novac, mlada mora da dokaže da je zaista bila ne*ina i to tako što će majci sutradan ujutro pokazati krvavu posteljinu. Ovaj običaj bio je široko praktikovan u istoriji i to ne samo u Africi nego i u Evropi, te i ne čudi što su devojke bile spremne i da lažiraju devičanstvo kako bi dobile i novac, tačnije miraz, i poštovanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.