NE BACAJTE KORU OD POMORANDŽE: Ona ima čak TRI KORISNE SVRHE - isprobajte!
Stavite u gazu i dobro zavežite, Foto: Profimedia

SJAJNA STVAR

NE BACAJTE KORU OD POMORANDŽE: Ona ima čak TRI KORISNE SVRHE - isprobajte!

Stavite u gazu i dobro zavežite

Objavljeno:

Većina oguli narandžu i koru baci u smeće, ali to je potpuno pogrešno s obzirom na to da se ona može iskoristiti za jako puno stvari u domaćinstvu.

StethNews napravio je popis za što sve može poslužiti narandžina kora. Natrljajte korom od narandže svoj predmete i aparate u domaćinstvu koji su od nerđajućeg čelika i na kojima su nastale mrlje od vode - odmah ćete videti razliku. Nakon što ste to završili, sav drveni nameštaj u kući ispolirajte belim odnosno unutrašnjim delom kore. Vratiće stari sjaj! Osim što je dobra za nameštaj, narandžinu koru možete samleti i ostaviti na mestima gde vam se pojavljuju insekti - to će ih oterati. Oteraće i neprijatne mirise iz vašeg doma.

Prvo osušite koru, sameljite i spremite u male platnene vrećice koje zatim možete staviti u ladice ormara i mesta gde se inače skuplja buđ. Takođe, neugodne mirise iz kante za smeće sprečite tako što ćete staviti osušenu koru naranče u kantu, ispod vrećice.

Nakon što ste ju stavili svugde po kući, možete ju koristiti i za ulepšavanje, kao prirodni piling za telo. Stavite u gazu i dobro zavežite, a zatim trljajte po telu tokom tuširanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.