Svi zanate za Hajmlihov zahvat, a da li znate da on pomaže ljudima i u 97. godini? (FOTO)
Foto: Reuter Handout

ŽIVOT PIŠE ROMANE

Svi zanate za Hajmlihov zahvat, a da li znate da on pomaže ljudima i u 97. godini? (FOTO)

Čuveni doktor je ovaj zahvat tek sada drugi put upotrebio u čitavoj svojoj karijeri, a zahvat je nastao 1974. godine
Objavljeno:

Slavni doktor Hajmlih ima skoro 97 godina i nastavlja da pomaže ljudima oko sebe. Nedavno je ovaj doktor spasio život starici koja živi pored njega u staračkom domu. Da li je vaš pas zlopamtilo i jedva čeka da vam se osveti? (FOTO) (GIF) Veruje se da je to tek drugi put da je doktor Henri Hajmlih upotrebio ovaj zahtvat za hitne situacije. Zahvatom nazvanom po njemu izbacio je komad hamburgera iz dušnika 87-godišnje Peti Ris, objavio je dom za penzionere ‚‚Deupree House". Razgovarate sami sa sobom? Ne, niste ludi, naprotiv! (FOTO) (GIF)

foto: Reuter Handout
Osoblje doma je pohitalo u pomoć starici, ali je doktor Hajmlih već bio uz nju i izveo zahvat koji se primenjuje u slučaju gušenja. - Sama činjenica da je 96-godišnjak u stanju izvesti taj zahvat je impresivna- rekao je lokalnim za novine njegov sin Fil Hajmlih. Doktor Hajmlih koji je ovu tehniku izmislio 70-tih godina prošlog veka, redovno pliva, vežba i susreće se sa ljudima kojima je njegov manevar spasio život ili su oni njime spasili tuđi život.
foto: AP Al Behrman
Veruje se da je hajmlihovim zahvatom od 1974. samo u SAD-u spašeno više od 100.000 ljudi. Među njima su bivši američki predsednik Ronald Regan, pop zvezda Šer, holivudski glumci i glumice Elizabet Tejlor i Goldi Hon. (Espreso.co.rs / Izvor: jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.