ZA SLUČAJ DA SE NAĐETE U DVONEDELJNOM KARANTINU: Ovo su namirnice koje MORATE IMATI u kući!
Ilustracija, Foto: EPA/Sander Koning

spisak za kupovinu

ZA SLUČAJ DA SE NAĐETE U DVONEDELJNOM KARANTINU: Ovo su namirnice koje MORATE IMATI u kući!

Za početak, važno je obezbediti se osnovnim kuhinjskim namirnicama: brašnom, soli, šećerom i uljem

Objavljeno: 16:26h

Koronavirus se nemilosrdno širi Evropom pa je doveo do toga da su u mnogim zemljama podignute mere opreza kako bi se suzbilo njegovo širenje.

Jedna od mera je odlazak u samoinicijativni ili nametnuti karantin u slučaju povećanog rizika od obolevanja, a Miss 7 otkriva čime se trebate obezbediti kako bi što lakše prebrodili moguću kućnu izolaciju.

Za početak, važno je obezbediti se osnovnim kuhinjskim namirnicama: brašnom, soli, šećerom i uljem. Uz njih neka se nađu jaja (minimalno 20 komada) i trajno mleko. Navedene sastojke možete koristiti kako bi napravili domaći hleb ili pecivo, a u zalihu je dobro uključiti tost hleb ili dvopek.

foto: Profimedia

Od preostalih namirnica korisno je obnoviti zalihu pašteta, mesnih doručaka i konzervirane ribe, poput tuna i sardina.

Što se mesa tiče, mleveno meso je veoma zahvalno budući da je pogodno za izradu različitih jela poput bolonjeza, mesne štrudle i ćufti. Uz njega, u zamrzivaču se mogu naći i piletina te zamrznuti riblji proizvodi.

Što se povrća tiče, obezbedite se dvema namirnicama koje se vrlo jednostavno skladište - krompirom i pasuljem te onim koje je već prethodno smrznuto, poput šargarepe, graška i karfiola.

Za kraj, ne zaboravi na unos ugljenih idrata te kupi dovoljno testenine i pirinča kako bi imala spremne priloge za ukusna jela. Ako ste ljubitelji slatkog, ne zaboravite na svoju shopping listu dodati čokolade i poslastice.

Proverite imate li dovoljno higijenskih proizvoda u domaćinstvu poput sapuna, sredstva za čišćenje ruku, toaletnog papira, ženskih proizvoda za negu i pelena. Također, proveri da li su tvoje zalihe sredstava za čišćenje na minimumu. Ako jesu pravo je vreme da ih obnoviš!

Ako vam je pripisano redovito uzimanje lekova obavezno se obezbedi dovoljnom količinom istih. Takođe, proveri stanje svoje kutije prve pomoći te je na vreme obezbedi potrebnim sitnicama poput gaza, zavoja i flastera, ali i obnovi zalihu kućne apoteke sa dodatnim količinama analgetika i antipiretika, sirupa za kašalj i ponekog probiotika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.