Hoćete da budete srećni? Onda ove 3 stvari smesta zaboravite (FOTO)

ZA LEPŠA OSEĆANJA

Hoćete da budete srećni? Onda ove 3 stvari smesta zaboravite (FOTO)

U vašem duhu se nalazi sva vaša moć, zato morate početi da zračite pozitivizmom i lepim raspoloženjem
Objavljeno: 18:01h

Razne navike i stres vas čine da se osećate tužno i neispunjeno, a pred vama je obilje tako lepih stvari koje vam u trenutku mogu podići raspoloženje. 20 saveta mudrog 100-godišnjaka za bolji i lepši život (GIF) Da biste se osećali pozitivnije i da biste napunili duh optimizmom morate zabooraviti na ove stvari koje vas čine tužnima. 1. Težnje za savršenstvom Savršen posao, savršen brak, savršena porodica, savršeno telo... sve su to stvari za kojima žudite, a koje zapravo ne postoje. Iako vam se često čini da je trava u komšijinom dvorištu zelenija, reč je samo o prividu. Ništa oko vas nije savršeno i niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

2. Negativnog stava Psiholozi objašnjavaju da negativne misli i pesimizam značajno utiču na vaše raspoloženje, a time i na vašu sreću. Vaši životi su prepuni negativnih događaja i situacija koje često ne možete da izbegnete, već se sa njima morate nositi pa vam dodatne negativne misli zaista nisu potrebne. Kada sledeći put budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu. Videćete da ona zaista postoji.
3. Života u prošlosti Gomilanje negativnih osećaja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da se radi o nekoj frazi ili patnji za bivšom vezom ili načinom života, život u prošlosti uvek sa sobom povlači negativne osećaje tuge, čežnje i razočaranja. Da biste bili srećni, važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas ili što vas tek čeka. Prošlost ne možete promeniti, sadašnjost zavisi od vas i zato je važno da je iskoristite na pozitivan način.
(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.