NE BACAJTE TEČNOST OD KISELIH KRASTAVCA! Može da se iskoristi na 3 SJAJNA NAČINA
Pogledajte kako da iskoristite sok, Foto: Profimedia

ZDRAVA JE!

NE BACAJTE TEČNOST OD KISELIH KRASTAVCA! Može da se iskoristi na 3 SJAJNA NAČINA

Pogledajte kako...

Objavljeno: 11:27h

Teglica kiselih krastavaca odličan je dodatak salata i sendviča, međutim, možete iskoristiti i njihov sok.

Pogledajte kako...

Napitak nakon vežbanja

Sirćetna tečnost od kiselih krastavca bogata je elektrolitima pa je možete popiti bez ikakvih drugih dodataka nakon napornog vežbanja i tako povratiti deo vrednih elemenata koje ste izgubili znojenjem. Dobar je i izvor kalijuma koji sprečava grčenje mišića. Pripazite samo da tečnost odvojite od belog luka, kapra i drugih komadića začina koji se obično u nju stavljaju.

Nežna zamena za sirće

Ovaj sok od kiselih krastavaca smatrajte nežnom vrstom sirćeta kojom možete začiniti razne vrste zelenih salata, salatu od krompira i tvrdo kuvanih jaja. Tečnost možete dodati jogurtu pa napraviti preliv za salatu ili je iskoristiti za marinadu mesa. Nalijte malu količinu sirćetne kiseline na kriške žutog luka. Tako ćete omekšati ove plodove, smanjiti njihovu ljutinu i pripremiti ih za dodatak komplesnijim salatama od povrća, piše Srbija danas.

Kokteli

Kisela tečnost može poslužiti i za prirpemu neobičnih koktela! Sok kiselih krastavaca možete dodati prljavom martiniju (umesto maslinovog soka koji se obično stavlja) ili njime „preseći“ čašicu viskija, što je postao veliki trend među hipstericama. Na kraju, sok od kiselih krastavaca odličan je lek i protiv mamurluka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.