NA KRAJU GODINE POSTAVITE SEBI OVA 4 PITANJA: Ukoliko želite sreću i uspeh, važno je da se osvrnete IZA SEBE
Kakva je vama bila ova godina?, Foto: Profimedia

DOBRI SAVETI

NA KRAJU GODINE POSTAVITE SEBI OVA 4 PITANJA: Ukoliko želite sreću i uspeh, važno je da se osvrnete IZA SEBE

Iako se možda na prvu ne čini tako, sigurno ste postigli mnogo toga

Objavljeno:

Ova pitanja pomoći će vam u donošenju odluke o tome što treba da promenite u godini koja stiže.

1. Koje ste sve uspehe i ciljeve postigli?

Iako se možda na prvu ne čini tako, sigurno ste postigli mnogo toga. Možda to ne znate prepoznati jer zanemarujete sitnice i mislite kako uspeh znači samo velike stvari poput venčanja, dece, novog posla... Zaista nije tako. Tri izgubljena kilograma, ušteda novca, zdravija ishrana, nekoliko pročitanih knjiga. Popis može biti dugačak ako samo malo bolje obratite pažnju.

foto: Profimedia

2. Šta vam nije uspelo?

Loše kuvanje, nekoliko nakupljenih kilograma, loša iskustva na poslu, propala veza ili još uvek niste postigli cilj u fitnesu kakav ste nameravali? Sve su to neuspesi, ali korisni. Neka vas ne razočaraju, neka budu škola za sledeću godinu kada sve to možete ispraviti.

3. Šta vas je usrećilo, a šta rastužilo?

Ovim popisom najbolje ćete shvatiti od čega se iduće godine trebate maknuti, a čemu i kome se malo više približiti. Na primer, ako shvatite da vas je posao na kojem ste trenutno više rastužio nego što je doneo veselja, radite na tome da ga iduće godine promenite.

4. Šta ste naučili?

Iz dana u dan nešto učimo. Iako se možda čini da nema mnogo toga, verovatno ima. Možda ste naučili reći "ne", zauzeti se za sebe, naučili ste klizati, kuvati nove recepte, pročitali ste nove knjige pa ste sada bogatiji u izražavanju. Koliko god mali ili veliki uspesi bili – dobro je da su se dogodili. Izradom popisa i odgovora na ova pitanja napokon možete shvatiti šta treba popraviti, što raditi isto kao pre, što želite novo iskušati, a što nikada više ne biste iskusili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.