EKSPERIMENT S PARČETOM HLEBA ĆE VAM SE ZGADITI: Pogledajte šta unosimo u sebe kada NE OPEREMO RUKE PRE JELA (FOTO)
Eksperiment pokazao zašto moramo da peremo ruke, Foto: Facebook printscreen

SLIKOVITO

EKSPERIMENT S PARČETOM HLEBA ĆE VAM SE ZGADITI: Pogledajte šta unosimo u sebe kada NE OPEREMO RUKE PRE JELA (FOTO)

Neki kreativni učitelji koriste hleb kako bi deci pokazali koliko im ruke mogu biti pune mikroba i na taj način im osvestiti važnost pranja ruku

Objavljeno:

Deci (i odraslima) ponekad je teško da razumeju stvari koje ne mogu da vide.

Zato neki kreativni učitelji koriste hleb kako bi deci pokazali koliko im ruke mogu biti pune mikroba i na taj način im osvestiti važnost pranja ruku.

- Kako je počela sezona gripa, odlučili smo napraviti u razredu naučni eksperiment. Uzeli smo sveži hleb i dodirnuli ga. Jedna kriška hleba je ostala netaknuta, jedna je dodirnuta neopranim rukama, jedna s rukama koje su dezinfikovane i zadnja je bila s rukama koje su oprane toplom vodom i sapunom. Tada smo odlučili jednu prislonili na razredni računar - objasnila je učiteljica Džarali Anis Metkalf koja je fotografije rezultata objavila na Facebooku, a one su ubrzo postale viralne.

Parčiće hleba zatvorili su u plastične kese. Kriška hleba koju su dodirnuli neopranim rukama bila je najbuđavija, a ona koje je dotaknula računar bila je gotovo jednako odvratna.

- Kao neko ko je bolestan, umoran od bolesti, poručujem vam da perete ruke. Podsetite svoju jecu da to čine i upamtite da sredstvo za dezinfekciju ruku nije alternativa pranju ruku - upozorila je Metkalf.

Američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju se slaže s porukom ove učiteljice. Navode da pranje ruku smanjuje širenje želučanih i respiratornih bolesti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.