DANAS OBAVEZNO URADITE OVO! Jesen će vam doneti nešto lepo, SAMO AKO JE DOČEKATE NA OVAJ NAČIN
Jesen, Foto: Profimedia

Svakako ćete uživati!

DANAS OBAVEZNO URADITE OVO! Jesen će vam doneti nešto lepo, SAMO AKO JE DOČEKATE NA OVAJ NAČIN

Evo šta treba da uradite danas i dočekate jesen na pravi način.

Objavljeno:

Danas počinje jedno od najraskošnijih godišnjih doba, jesen. Mnogi ljudi ga povezuju sa kišom, zimom i generalno lošim vremenom, a jesen je ustvari prilika da se počne od početka i da se sumira sve ono što je leto donelo, iskoristi najbolje, a ostalo odbaci.

Jesen je i prilika da se uživa u toplini doma, u raskoši boja, mirisu pite ili bundeve. Mogućnosti su mnoge, a mi vam prenosimo ideju za tri.

Evo šta treba da uradite danas i dočekate jesen na pravi način.

Pripremite večeru od jesenjih plodova.

Čak i kad su dani još prijatni i sunčani, jesenje večeri su dovoljno sveže da topla večera pripremljena u rerni bude i te kako dobrodošla za sve ukućane. Potrudite se da na stolu bude pečene bundeve, krompira pečenog u rerni, zrelih šljiva i grožđa i jabuka.

Kocham jesień w kuchni) a najlepsze o tej porze roku są polskie ziemniaki - maślane, świeże idealne do pieczenia i wszelkich sałatkowych wariacji) O to dziś przed nami - pieczone Ratatuj ? mix sezonowych polskich warzyw - gdzie prym wiedzie ziemniak ❤️❤️❤️ a role drugoplanową grają - bakłażan, dynia?, papryka, pani brukselka,marchew, cebula i ...????????zioła .... Wszystko pokrojone w grubą kostkę, sowicie polane oliwą i wstawione do pieca na jakieś 40 minut - choć przyznaję, ze nigdy nie liczę czasu - poprostu często zaglądam i sprawdzam - jak zaczyna brązowieć pięknie skorka na ziemniaku to znak ze już czas kończyć. Na koniec posypałam tArtym parmezanem ale z natury danie jest wegańskie ❤️❤️❤️❤️❤️?????# I love Polish autumn ❤️❤️this is the time - my best vegetables Potatoes are best! Polish outumn is famous for incredible aura. Reveals to us the most Beautiful colors of nature. I invite them to my plate and discover to you. The first role im my dish plays Potatoes - so soft and butter❤️❤️ you find Here Also best in the autumn - obergine, Pumpkin, pepper red,brussels and Carrots ???Also lot of herbs! I cuts everything into big cubes and then I bake in oven about 45 min) my best version is with parmesan... Bon apetit ! vege#vegetarian#vegetables#vegefood#vegefoodshare#vegefoods#foodphotos#whattoeat#whattoeats#veganism#foodphoto#photofood#foodbook#vegelove#vegetable#outumnfood#foodseason#roastedvegetables#loverfood#foodshare#food#foodbest#foodgram#foodporn#

A post shared by Artfood (@artfoodandkitchen) on

Poslužite prvi jesenji kompot.

Ništa nije tako prijatno kao mirišljavi topao napitak posle napornog radnog dana. U litar hladne vode stavite 2 oljuštene i iseckane jabuke, nekoliko suvih šljiva i 1 krušku, 3-4 kašike šećera i kuvajte na tihoj vatri dok voće ne omekša. Začinite cimetom i vanil-šećerom. Po želji, kad se prohladi, dodatno zasladite medom.

Napravite jesenji cvetni venčić.

Od poznog letnjeg cveća i trava opletite mali venčić i ukrasite njime ulazna vrata. Obavezno ubacite ruzmarin ili nanu, mirisaće i kad cveće bude uvelo.

Jesenja ravnodnevica je prilika da proslavite novo godišnje doba i početak nove etape našeg duhovnog razvoja! Uživajte u njoj sa sebi bliskim osobama!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.