UKOLIKO IMATE OVU ODLIKU, DUŽE ĆETE ŽIVETI! Naučnici otkrili povezanost našeg izgleda sa životnim vekom
Od visokog krvog pritiska u svetu pati čak trećina odraslih, a mnogi ga nazivaju i "tihim ubicom" jer simptomi, u velikom broju slučajeva, dugo ostaju skriveni, Foto: Profimedia

najnovija studija

UKOLIKO IMATE OVU ODLIKU, DUŽE ĆETE ŽIVETI! Naučnici otkrili povezanost našeg izgleda sa životnim vekom

U narednim mesecima ova grupa naučnika bi trebalo da utvrdi tačno koje karakteristike na licu otkrivaju nizak krvni pritisak

Objavljeno:

U studiji je učestvovalo 1.000 odraslih osoba prosečne starosti oko 63 godine, a na osnovu analize izgleda bora, kože lica i zdravstvenog stanja pokazalo se da žene koje su manje sklone kardiovaskularnim oboljenjima izgledaju u proseku dve godine mlađe od svojih vršnjakinja koje su im sklone.

Prema rečima tima koji je radio na pomenutoj studiji, ovo je prvi put da se životni vek povezuje sa brzinom starenja kože. Dokazana je veza između niskog krvnog pritiska i mladolikosti, a doktor David Gunn, profesor koji je bio na čelu projekta, objašnjava da su dobijeni rezultati samo potvrdili značaj i uticaj zdravih životnih navika na ljudsku dugovečnost.

Pored toga, ranije studije su otkrile da su mladolike osobe manje sklone depresiji, da izuzetno paze na svoju ishranu, redovno se bave fizičkim aktivnostima i da se nalaze u stabilnim, dugoročnim vezama.

U narednim mesecima ova grupa naučnika bi trebalo da utvrdi tačno koje karakteristike na licu otkrivaju nizak krvni pritisak. Od visokog krvog pritiska u svetu pati čak trećina odraslih, a mnogi ga nazivaju i "tihim ubicom" jer simptomi, u velikom broju slučajeva, dugo ostaju skriveni.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.