SINU POSLE SMRTI OSTAVIO 50 CENTI DA KUPI KONOPAC DA SE OBESI! Ovo su najčudniji TESTAMENTI ikada
Neki u testamentima ostave neverovatne stvari (ilustracija), Foto: Profimedia

ima nas raznih

SINU POSLE SMRTI OSTAVIO 50 CENTI DA KUPI KONOPAC DA SE OBESI! Ovo su najčudniji TESTAMENTI ikada

Zanimljivo je pročitati priče i iskustva advokata koji su uključeni u sastavljanje testamenata

Objavljeno:

Testament nije nešto čemu bi trebalo da se smejemo, no ponekad neki neobični ili sitničavi zahtevi koje u njih unose neki ljudi, zasta mogu da izmame osmeh na lice.

Zanimljivo je pročitati priče i iskustva advokata koji su uključeni u sastavljanje testamenata.

Tako jedan od njih kaže kako je u praksi sastavljao testament u kojoj je ogorčeni otac, Amerikanac, zetu ostavio 50 centi, kako bi mogao kupiti konopac da se obesi, dok ćerki nije namenio ništa od nasledstva ako se od njega ne razvede.

Jedan je Britanac ćerki ostavio samo jedan peni, a jedan suprug svojoj bivšoj supruzi samo ventilator, s porukom da će joj trebati tamo gde ide, ispričala je njegova ćerka.

foto: Profimedia/Ilustracija

Advokatica ML Diakos iz Bafala u Njujorku sa 36-godišnjim iskustvom, kojeg je jedna starica zamolila da bude izvršitelj njenog testamenta, budući da nema dece i rodbine. U imovinu je upisala i kašiku za vađenje hrane iz čijije, čajnik i slično, no to nije bilo najčudnije. Naime, ispričala je advokatici kako je čitala o nekome ko je umro, pa oživeo u grobu i onda se ugušio.

- Insistirala je na tome da joj lekar nakon smrti probuši srce, kako bi se uverio da je mrtva. No, tražila je da Izvršitelj testamenta svedoči tome. Nekoliko meseci kasnije htela je revidirati testament, i tada sam odbila biti izvršitelj jer to jednostavno ne bih mogla učiniti - kaže advokatica.

Klijentkinja je bila jako ljuta, no kasnije je pronašla novog advokata, koji je, valjda, pristao na uslove.

Jedan je muškarac svojoj bivšoj supruzi ostavio samo ventilator, s porukom da će joj jedino to trebati s obzirom na to kamo će otići kad premine.

- Sva je imovina bila na njeno ime, pa ne mogu verovati da si je ugledni avokat dozvolio da nešto tako mrzovoljno stavi u testament - kaže kći te žene.

Ali, ima i tužnih priča. Tako je neko napisao:

- Kad je umro moj svekar (svekrva je već ranije preminula), imao je dva unuka, odnosno supruga i ja imali smo dva sina. Našem sinu koji je imao već 25 godina ostavio je 25.000 dolara, a drugome, osmogodišnjaku koji boluje od autizma, ništa. Zašto bi neko to učinio, nije moguće da su jednog unuka voleli više, ili su zbog autizma procenili da drugome detetu novac nije potreban... Nikad neću razumeti zašto bi neko učinio nešto takvo - piše otac dvojice dečaka, odgovarajući na pitanje o smešnim i čudnim testamentima na portalu Quora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.