UKLONITE NEPRIJATAN MIRIS IZ FRIŽIDERA: Dovoljno je da u vodu rastvorite OVO, i svežina će potrajati TRI MESECA
Sprečite užasne mirise, Foto: Shutterstock

korisno

UKLONITE NEPRIJATAN MIRIS IZ FRIŽIDERA: Dovoljno je da u vodu rastvorite OVO, i svežina će potrajati TRI MESECA

Ponekad ga se teško rešiti čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom

Objavljeno:

Otvorili ste vrata frižidera i osetili ste neprijatan miris?

Ponekad ga se teško rešiti čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje se počelo kvariti.

Zato nije zgorega podsetiti na neke savete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neprijatnih mirisa u frižideru:

Koristite sodu bikarbonu

Da biste uklonili neprijatan miris, prebrišite sve površine u frižideru otopinom od jedne kašike sode bikarbone u litri tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica.

Prevencija neprijatnih mirisa

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neprijatnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižideru. Njen učinak trebao bi trajati do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti.

Redovno brišite police

Da biste održali svežinu u frižideru prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Takođe, nastojte redovno trošiti namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje usled truljenja može razviti vrlo neprijatan miris.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.