KAKO DA OTVORITE TEGLU BEZ IČIJE POMOĆI? Probajte jedan od ovih 10 TRIKOVA koji uvek rade! (VIDEO)
Tegla često donosi muke, Foto: Profimedia

korisno

KAKO DA OTVORITE TEGLU BEZ IČIJE POMOĆI? Probajte jedan od ovih 10 TRIKOVA koji uvek rade! (VIDEO)

Svaki od trikova ne uključuje nikakve posebne pripreme ni alat

Objavljeno:

Kako da otvorite teglu bez ičije pomoći?

Svaki od trikova ne uključuje nikakve posebne pripreme ni alat, a za neke od pokušaja ne treba vam čak ni ono što inače imate na raspolaganju u kuhinji.

1. Koristite suvu krpu

Obična kuhinjska krpa može biti dobar pomoćnik u otvaranju tegle. Stavite je na poklopac, čvrsto uhvatite i okrenete. Teglu držite rukom koja vam nije dominantna, a poklopac s krpom okrećite dominantnom rukom. Svakako, poželjno je zahvat obaviti iznad sudopere ili stola kako biste površinu lakše očistili u slučaju naglog otvaranja i prolivanja sadržaja.

2. Uzmite kuhinjske rukavice

Obične gumene rukavice za čišćenje pomoći će vam u smanjenju trenja između tegle i ruke. Tegluobuhvatite rukom u rukavici pa ćete imati čvršći hvat, a time je i verovatnoća da ćete otvoriti poklopac bez teškoća puno veća.

3. Stavite teglu u toplu vodu

Teglu stavite u veću činiju i napunite je toplom vodom ili stavite u sudoper i pustite da po njoj teče topla voda. Važno je da voda dopire do dela gde se poklopac spaja sa teglom. Ostavite tako stajati oko minut, a zatim obrišite poklopac i jednostavno ga otvorite bez problema. Postoji i mogućnost da teglu ostavite u posudi s toplom vodom, ali tako da je dno okrenuto prema gore, a poklopac je potopljen u vodi. Važi isto - nakon minuta izvadite i obrišite iotvorite.

4. Omotajte gumicu oko poklopca

Običnu plastičnu gumicu omotajte oko poklopca toliko da bude čvrsta. Ako je veća gumica, omotajte je nekoliko puta. Važno je da dobro stegne poklopac. Koristite snažniju ruku i okrenite poklopac kako biste ga otvorili.

5. Omotajte poklopac folijom

Običnu foliju za hranu ili plastičnu vrećicu omotajte oko poklopca tegle. Stavite je preko poklopca i pritisnite dok se nije dobro uhvatila, a zatim okrenite.

6. Pritisnite sredinu

Kako biste otklonili otpor poklopca, nekoliko puta ga dobro pritisnite u sredini. To bi trebalo pomoći da se olabavi, a onda ga treba samo okrenuti i otvoriti.

7. Koristite nož

Metoda otvaranja koja jamči uspeh podrazumeva i korištenje noža. Rub noža treba ugurati između tegle i poklopca te malo pridignuti kako bi se opustio pritisak. Poklopac se potom okreće i otvara bez teškoća.

8. Okrenite i udarite

Držite teglu pod kutem od 45 tepeni okrenutu dnom prema gore u jednoj ruci, dok snažnijom rukom čvrsto udarite dno tegle. Postupak ponavljajte sve dok ne čujete "klik" koji označava da se poklopac opustio.

9. Koristite fen

Vrući vazduh iz fena uperenog u poklopac tegle trebao bi pomoći da se metal raširi i time popusti pritisak. Dovoljno je 30 sekundi, a zatim uz pomoć peškira kako se ne biste opekli otvorite teglu.

10. Udarite nožem

Drškom noža za mazanje lagano udarite u rub poklopca s gornje strane te ponovite postupak nekoliko puta. I to je to, pritisak je popustio i tegla bi se trebala otvoriti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.