5 STVARI KOJE MORAMO PRATI SVAKOG DANA U KUĆI: Ova vest vas uopšte neće obradovati!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

da li ste znali?

5 STVARI KOJE MORAMO PRATI SVAKOG DANA U KUĆI: Ova vest vas uopšte neće obradovati!

Ovo do sada niste radili

Objavljeno:

Želimo da i tvoj dom odiše svežinom i čistoćom, jer se tako u njemu osećaš kao kraljica.

U nastavku su stvari koje moras prati svakog dana: 1. Kuhinjske krpe

Mnoga istraživanja pokazala su da kuhinjske krpe, čak i kad ne izgledaju očito prljave, verovatno skrivaju najviše štetnih mikroorganizama od svega ostalog u kući. To isto odnosi se i na rukavice s kojima pereš lice ili telo u kupaonici. Krpe i mali ručnici koriste se nekoliko puta na dan, pogotovo u velikoj porodici. Menjaj ih redovno, svaka dva ili tri dana, a ako vas je u kući puno, onda i svaki dan.

2. Pločice u tušu

Da ti se na pločicama i na vratima tuša ne bi skupljao kamenac, a onda na njemu i one mrlje od plesni, najbolje je te delove kupatila preleteti s čistačem prozora nakon svakog tuširanja.

3. Kuhinjske radne ploče

Seti se samo što sve tu odlažeš, a posle na njima režeš namirnice. Prebriši ih vlažnom magičnom krpom svaki dan, a posebno prljave delove nemoj brisati istom krpom, već ih pre toga obriši vlažnom kuhinjskom maramicom koju ćeš baciti.

4. Sudopera

Ne, sudoper ti se nije sam od sebe oprao dok si prala suđe. Dapače, nakon toga u njemu se skupilo masnoća i otpadaka koji postaju rasadnik bakterija ako ih ne eliminišeš. Svakih nekoliko dana ili po potrebi, bilo bi dobro da sudoper opereš i s varikinom ili nekim sličnim jakim sredstvom, ali ne zaboravi da staviš rukavice za suđe.

5. Nikada mrvice ili ostaci hrane na podu

Dok si kuvala, verojatno si kao i mi slučajno ispustila komadić hrane ili neke mrvice na pod. Moraš to pokupiti odmah da ti se ne bi naselili nepozvani gosti poput žohara, mrava i sličnih insekata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.