CEO ŽIVOT POGREŠNO USISAVATE! Postoji TRIK koji može da vam olakša ŽIVOT! NEĆE NI MRVICA OSTATI
Podelila je dobre savete u vezi sa usisavanjem, Foto: Novi.ba

važno je znati

CEO ŽIVOT POGREŠNO USISAVATE! Postoji TRIK koji može da vam olakša ŽIVOT! NEĆE NI MRVICA OSTATI

Spremačica, naime, tvrdi kako čitav život pogrešno usisavamo tepihe, zbog čega su naši domovi još prljaviji i veći okidači alergija, uključujući igroznicu....

Objavljeno: 17:33h

Usisavanje verovatno nikome nije omiljen kućni posao, a još kada saznate da ga ne radite kako treba.

Da bi vaš dom uvek bio savršeno čist i bez prašine, čini se kako je potrebno zaboraviti sve što smo znali o upotrebi usisavača i započeti sve iznova, piše Net.hr.

Spremačica, naime, tvrdi kako čitav život pogrešno usisavamo tepihe, zbog čega su naši domovi još prljaviji i veći okidači alergija, uključujući igroznicu.

Joanne Archer, koja svoje savete deli na stranici Expert Home Tips, tvrdi kako nije važno koliko često usisavamo, već koliko kvalitetno to radimo.

U što više smerova

Bilo da samo na brzinu pređete usisavačem po sredini ili se zavlačite u sve uglove prostorija, jedan detalj zasigurno zanemarujete, a to je činjenica da su vlakna u tepisima fleksibilna pa ih je potrebno usisavati u svim smerovima kako bi izašla sva prljavština.

“Usisavate li samo u jednom smeru, u tepihu ostaju i prašina i pelud i mrtva koža. Možda ih ne vidite, ali to je samo zato što su zarobljeni pod vlaknima”, kazala je Archer te objasnila trik s kojim ćete najjednostavnije temeljito usisati tepih, a ipak se ne “ubiti” od posla.

Usisavanje na kraju

Prema njenim rečima, najpe usisajte tepih kao i obično, povlačeći usisavač napred – natrag. Kada ste prešli sav tepih u tom smeru, sada je važno da postupak ponovite u smeru levo-desno. Prebacite se na bočnu stranu tepiha i opet sve ispočetka. Archer je izvodila još jednu kardinalnu grešku koju ljudi rade tokom čišćenja.

“Usisavanje uvek ostavljate za kraj, nakon što ste prebrisali sve površine od prašine”, savetuje ova žena.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.