VIDITE LI PLAŽU ILI VRATA OD KOLA? Optička iluzija koja ljude dovodi DO LUDILA! (FOTO)
Optička iluzija, vrata ili plaža?, Foto: Printscreen/Twiter

optička iluzija

VIDITE LI PLAŽU ILI VRATA OD KOLA? Optička iluzija koja ljude dovodi DO LUDILA! (FOTO)

Na Tviteru su se oglasili i drugi ljudi, jedni su tvrdili da vide vrata, dok su drugi bili ubeđeni da je reč o plaži.

Objavljeno: 08:32h

U 2015, zloglasna "haljina" je postala viralna među korisnicima interneta, koji nisu mogli da se slože oko toga da li je to boja haljine crnoplava ili zlatnobela. Najnovija optička iluzija je slika na kojoj neki vide plažu, dok dugi tvrde da vide slomljena vrata.

foto: printscreen

Student dizajna Muhamed Naem, 20, iz Pakistana, na Tviteru je ove nedelje podelio sliku, koja je brzo pokupila hiljade sledbenika. Deleći sliku onoga što se činilo kao peščana plaža, oseka i tamno plavo nebo, otkrio je da su to u stvari slomljena vrata automobila. On je napisao: "Ako vidite plažu, okeansko nebo, kamenje i zvezde onda ste umetnik. Ali to je slika donjeg dela vrata automobila koja se moraju popraviti."

foto: Printscreen/Twiter

Na Tviteru su se oglasili i drugi ljudi, jedni su tvrdili da vide vrata, dok su drugi bili ubeđeni da je reč o plaži.

"Stvarno želim da vidim vrata auta, ali jednostavno ih ne vidim", napisao je jedan od Tviteraša, dok je drugi rekao: "Možete videti donji deo vrata auta ako okrenete sliku naopako, potpuno drugačiji pogled onda." Neki su priznali da kada su videli vrata automobila, više nisu mogli videti plažu: „Videla sam plažu, ali to nije izgledalo kao da je nešto bilo. Pogledao sam malo više i sada vidim samo slomljena vrata automobila", objasnio je jedna Tviterašica.

Zbunjen, jedan je tvitovao: "Ili sam veoma umetnički nastrojen, pa vidim plažu i nebo ili ko god je uzeo ovu sliku ima veoma dobar estetso oko, jer ova slika nije obična!"

Odgovarajući na komentare, Muhamed je napisao: "Fokusiraj se na tamnu stranu, videćeš vrata auta." Muhamed je objasnio: „Ovaj automobil je bio ispred moje kuće i ja sam sedeo pored njega, a zatim sam slučajno fotografisao kada sam vidio ovu optičku iluziju. Bio sam šokiran koliko je to izgledalo kao plaža, pa sam snimio i objavilo, ali nisam znalo da će dobiti toliku popularnost", rekao je Muhamed.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mail.online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.