ne verujemo
OD OVOGA ĆE VAM SE DIĆI ŽELUDAC! Ono u šta čuveni kuvar umače jagode je OGAVNO!
Svako od nas sigurno ima neku kombinaciju namirnica od koje se svi zgrožavaju, ali ovo je nešto sasvim novo
Mnogima omiljena poslastica letnjih dana otvorena je za niz kulinarskih interpretacija. Tako neki jedu jagode sa šlagom, neki od njih prave kolače, sladoled, jogurt….
No, sigurni smo da malo ko, ako iko, osim ovog čoveka sprema jagode na ovaj način.
Chef Bernado Garea, iz londonskog restorana Ely’s, umesto šlaga, jagode poslužuje sa slanim Heinz sosom. Radi se o sosu koji Britanci često koriste u salatama ili sendvičima, a zapravo se radi o majonezu. Razlika između ovog sosa i majoneze jest samo u merama sastojaka od kojih se prave zbog čega, iako su sastavom isti, imaju ponešto drugačiji ukus.
Ovaj kuvar tvrdi da ukus sosa savršeno upotpunjuje jagode:
-"Princip je isti kao kad kombinujete jagode s balzamičnim oktom. Slatkoća jagoda je u savršenom kontrastu s laganom kiselinom Heinzovog sosa. Mislim da je to savršena kombinacija", rekao je Garea.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Net.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!