SMRDI VAM ODEĆA NAKON PRANJA U MAŠINI? Možda pravite baš OVU ČESTU GREŠKU! (VIDEO)
Pranje veša / Ilustracija, Foto: Shutterstock

NIŠTA GORE

SMRDI VAM ODEĆA NAKON PRANJA U MAŠINI? Možda pravite baš OVU ČESTU GREŠKU! (VIDEO)

Nemojte preterivati s količinim deterdženta i omekšivača jer to nije sigurnost da će odeća biti bolje oprana

Objavljeno:

Nije ništa čudno da se odeća usmrdi u mašini za veš ako vam je ostala, na primer preko noći u zatvorenoj mašini ili je niste brzo izvadili i stavili da se suši.

Ipak, neki su se zasigurno zapitali u čemu je problem ako smrdi čak i ako smo veš tek izvadili iz mašine nakon pranja? Ako znate o čemu govorimo, onda ste se i vi "borili" s nekoliko uzastopnih pranja veša na različitim programima kako biste se rešili tog neugodnog mirisa koji može nastati ako je u mašini ostala neka prljavština, veš je ostao predugo u mašini, svoj "deo posla" odradile su gljivice, plesni, bakterije... Bez obzira na to koji razlog bio, savetujemo vam da barem jednom u dve nedelje očistite svoju mašinu na način da je praznu uključite na program pranja s najvišom temperaturom.

Manje je više u bubanj stavite malo sode bikarbone i jabukovog sirćeta da se "izvuku" mirisi i očisti bubanj od gljivica i bakterija. I prilikom pranja veša vredi ona: manje je više!, stoga nemojte preterivati s količinom deterdženta i omekšivača jer to nije sigurno da će odeća biti bolje oprana, može zapravo imati sasvim suprotan efekt.

Jabukovo sirće dodajte prilikom svakog pranja veša kako biste unapred sprečili da odeća "pokupi" neugodan miris, a ako se brinete zbog mirisa jabukovog sirća, dodajte mu nekoliko kapi vama omiljenog eteričnog ulja i odeća će prekrasno da miriše. Ovako ne morate da koristite omekšivače jer ste upravo "napravili" svoj i osigurali da vaša odeća bude čista, mirisna i prozračna.

Pogledajte ovaj video ispod.

BONUS VIDEO:

HTEO DA ISPADNE ŠEMEKER, PA SE IZBLAMIRAO ZA SVE PARE! I ostao bez mobilnog. (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.