prijatno
CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMATE PIRE KROMPIR! Zar je zaista ovako trebalo?
Lepo i ukusno!
Ljudi najčešće pire krompir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to loš način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir.
Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno loš način pripremaju pire krumpir.
Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuvamo u prključaloj vodi. Oguljeni i oprani krompir bi trebalo da se kuva u vodi u kojoj smo ranije rastopili maslac.
Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krompir:
U lonac dodajte oguljeni, oprani i naseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca.
Po želji možete dodati so, začine.
Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta.
Procedite krompire, ali sačuvajte vodu u kojoj se krompir kuvao.
Propasirajte krompir
Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuvanja krompira jer na kraju u samom pireu ostanu svi ukusi - krompira i vode u kojoj se kuvao.
Bonus video
(Espreso.co.rs/24sata.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!