CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMATE PIRE KROMPIR! Zar je zaista ovako trebalo?
Procedite krompire, ali sačuvajte vodu u kojoj se krompir kuvao, Foto: Profimedia

prijatno

CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMATE PIRE KROMPIR! Zar je zaista ovako trebalo?

Lepo i ukusno!

Objavljeno:

Ljudi najčešće pire krompir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to loš način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir.

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno loš način pripremaju pire krumpir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuvamo u prključaloj vodi. Oguljeni i oprani krompir bi trebalo da se kuva u vodi u kojoj smo ranije rastopili maslac.

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krompir:

U lonac dodajte oguljeni, oprani i naseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca.

Po želji možete dodati so, začine.

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta.

Procedite krompire, ali sačuvajte vodu u kojoj se krompir kuvao.

Propasirajte krompir

Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuvanja krompira jer na kraju u samom pireu ostanu svi ukusi - krompira i vode u kojoj se kuvao.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.