SEDAM ZNAKOVA DA ODGAJATE GENIJALCA: Ako vaše dete ima ove karakteristike, natprosečno je INTELIGENTNO!
Mensa je objavila karakteristike natprosečno inteligentne dece, Foto: Profimedia

DA LI IH PRIMEĆUJETE?

SEDAM ZNAKOVA DA ODGAJATE GENIJALCA: Ako vaše dete ima ove karakteristike, natprosečno je INTELIGENTNO!

Muzikalnost takođe ukazuje da se radi o izuzetno inteligentnom detetu

Objavljeno:

Deca genijalci odudaraju od standarda na koje su ljudi navikli, a Mensa je objavila koje to karakteristike kod dece ukazuju na natprosečnu inteligenciju.

1. Rano čitanje

Deca u proseku nauče da čitaju u šestoj godini života. Nadarenu decu knjige zanimaju od rane dobi, pa tako i ranije počinju da čitaju - sa samo četiri godine. Čitanje često počinje s pretvaranjem dece da čitaju slikovnice o životinjama, ali u nekom trenutku ona počinju da prepoznaju reči, bez da ih je iko učio. Takva deca u proseku imaju viši koeficijent inteligencije.

2. Izvrsno pamćenje

Dogodilo vam se da vam dete prepričava neki događaj koji se dogodio pre par nedelja ili meseci? To je pokazatelj izvrsnog pamćenja i visoke inteligencije.

3. Radoznalost

Radoznalost je usko povezana s koeficijentom inteligencije. Ako vaše dete postavlja puno pitanja i potpitanja i aktivno proučava svet oko sebe, to je takođe jedan od pokazatelja da dete ima visok koeficijent inteligencije.

4. Obožava da priča, pogotovo s odraslima

Ponekad se osećate kao da uz sebe imate upaljeni radio, a ne dete? Ako vaše dete voli da priča, puno pita i aktivno učestvuje u 'razgovorima za odrasle' to pokazuje radoznalost, zrelost i visok koeficijent inteligencije. Natprosečno inteligentna deca od ranih dana znaju da izraze ono što misle i osećaju. Čini vam se da su tek progovorili, a već iz njih izlaze složene rečenice.

5. Humor

Dete u razgovoru pojušava da vas nasmeje? Stalno smišlja nove šale i traži načine da vam pokaže svoj humor? Ovo je još jedan znak inteligentnog deteta piše na stranicama Mense.

6. Muzikalnost

Deca koja pokazuju sklonost prema muzici, pevanju ili su posebno sklona nekom tipu instrumenta, obuično su inteligentnija od svojih vršnjaka.

7. Izrazito visoki standardi

Deca genijalci imaju tendenciju da postavljaju sebi visoke standarde u svemu što rade. Na primer, ako žele da nauče nešto novo neće stati dok to ne znaju u detalje, ako crtaju - svaki potez bojicom mora biti istog pritiska, unutar crta, najbolje što može da uradi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.