3 PRIRODNA NAČINA DA SE REŠITE BUĐI: Posle ovoga je više NIKAD nećete videti u svom domu!
Očistite buđ na prirodan način, Foto: Profimedia

EFIKASNO

3 PRIRODNA NAČINA DA SE REŠITE BUĐI: Posle ovoga je više NIKAD nećete videti u svom domu!

Kako biste tome stali na kraj, donosimo vam nekoliko saveta pomoću kojih ćete na prirodan način i bez štetnih hemikalija rešiti problem sitnih napasnih gljivica

Objavljeno:

Buđ je jedan od glavnih neprijatelja mnogih domaćinstava. Često se pojavljuje u tamnim, toplim i vlažnim mestima u kući ili izvan nje. Osim što narušava izgled vašeg domaćinstva, buđ kod mnogih osoba uzrokuje i alergijske reakcije.

Kako biste tome stali na kraj, donosimo vam nekoliko saveta pomoću kojih ćete na prirodan način i bez štetnih hemikalija rešiti problem sitnih napasnih gljivica.

Kombinacija deterdženta za suđe i natrijum borata

1. Pomešajte kašičicu prirodnog deterdženta za pranje suđa sa kašičicom boraksa (natrijum borata). U mešavinu dodajte 2,5 dcl tople vode.Tečnost ulijte u bočicu s raspršivačem i poprskajte po području koje je zahvatila buđ. Ostavite neko vreme da odstoji, a nakon toga mešavinu isperite običnom vodom. Učinkovita su i eterična ulja

2. Buđi se možete rešiti i uz pomoć eteričnih ulja. Jednu kašičicu eteričnog ulja eukaliptusa pomešajte sa kašičicom metil alkohola i dve šoljice vode, poprskajte i ostavite da se osuši. Buđ će nestati u trenu. Jednako učinkovita je i mešavina 1 kašičice eteričnog ulja čajevca i dve šoljice vode. Mešavinu sipajte u bočicu s raspršivačem, poprskajte zahvaćeno područje i ostavite. Ovu smesu nije potrebno ispirati. Potpuno prirodna opcija.

3. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 1:4. Poprskajte područje koje je zahvatila buđ i ostavite da se osuši.

Iako je većina ovih sredstava sigurna za upotrebu na podovima i pločicama, ako nameravate da čistite druge površine, savetujemo vam da pre čišćenja velikih površina svakako napravite test na manjoj površini kako ne bi došlo do neželjenih reakcija. BONUS VIDEO: DŽORDANE POKRIJ SE UŠIMA KADA BUDEŠ VIDEO ŠTA OVAJ DEČKAO UME! Skače više nego učesnici Olimpijade. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.