SRBI, ŠTA ČEKATE? Ova žena je upravo dobila 70 MILIJARDI DOLARA i SINGL JE! (VIDEO)
MekKenzi Bezos, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

Ko je ONA?

SRBI, ŠTA ČEKATE? Ova žena je upravo dobila 70 MILIJARDI DOLARA i SINGL JE! (VIDEO)

Razvod bi mogao da joj donese titulu najpoželjnije singl žene na planeti

Objavljeno:

Najbogatiji bračni par na svetu, Džef Bezos (54) i njegova žena MekKenzi Bezos (48), odlučili su da stave tačnu na svoj brak. Osnivač i izvršni direktor "Amazona" i njegova supruga objavili su da se razvode nakon 25-godišnjeg "perioda ljubavi", a ova vest zaintrigirala je ceo svet, pre svega zbog činjenice da imovina u vrednosti od 140 milijardi dolara treba da bude podeljena.

S obzirom na to da Bezosi žive u Vašingtonu, zakon nalaže da se sva sredstva stečena tokom braka dele na pola, čime bi bivši supružnici dobili po 70 milijardi dolara. Ovo pravilo pak ne važi, ukoliko su potpisali predbračni ugovor.

Ko je MekKenzi Bezos, žena koja bi nakon razvoda mogla da postane "teža" za 70 milijardi dolara?

MekKenzi S. Tatl rođena je 7. aprila 1970. godine u San Francisku u Kaliforniji. Otac joj je radio kao finansijski savetnik, dok je majka u to vreme bila domaćica.

Džef I MekKenzi Bezos
Džef I MekKenzi Bezos foto: Profimedia

Obrazovanje

Iako je rođena u Kaliforniji, MekKenzi je sticala obrazovanje na istočnoj obali. Završila je školu "Hočkis" u Konektikatu 1988. godine, a zatim je 1992. godine diplomirala engleski jezik na univerzitetu Prinston. Zanimljivo je da je i njen muž pohađao ovaj univerzitet, ali se tada još uvek nisu poznavali.

Tokom studija, jedna od profesorki MekKenzi Tatl bila je Toni Morison, jedna od najznačajnijih književnica današnjice, koja je 1993. godine dobila Nobelovu nagradu za sabrana dela, a laureat je i Pulicerove nagrade. Upravo je Morison u Vouge profilu MekKenzi Bezos rekla da je ona bila "jedna od najboljih studentkinja koje je imala na svojim časovima kreativnog pisanja". Morison joj je takođe sugerisala da kao svog književnog agenta zaposli Amandu Urban.

Ljubavni život

Džef i MekKenzi su se upoznali u Njujorku, dok su oboje radili za investiciono društvo D. E. Šo. U jednom od intervjua MekKenzi je rekla da je Džef bio prva osoba sa kojom je razgovarala u kompaniji. Jednog dana pozvala ga je na ručak, a tri meseca kasnije bili su vereni. Ona je imala samo 23 godine kada su se venčali. Njih dvoje su roditelji četvoro dece - tri sina i ćerke koju su usvojili.

"Moja kancelarija je bila pored njegove i po ceo dan sam slušala taj neverovatan smeh," rekla je u intervjuu za Vouge. "Kako da se ne zaljubite u taj smeh?"

Iako je Bezos nakon samo četiri godine postao potpredsednik kompanije, ubrzo je odlučio da da otkaz, jer je želeo da stvori nešto novo na internetu. Tako je nastala knjižara Amazon.com, koja je nakon toga postala najveća onlajn trgovina na svetu.

MekKenzi je bila sa Džefom, kada su krenuli u svoje čuveno putovanje po Sijetlu, gde je Bezos i osnovao Amazon.

Karijera

Svoju prvu knjigu "The Testing of Luther Albright" MekKenzi je pisala čak 10 godina. Međutim, kada ste žena milijardera, možete sebi da dozvolite taj luksuz.

U intervjuu za Vouge, MekKenzi je rekla da je bilo potrebno 10 godina i puno suza dok njena knjiga konačno nije "ugledla svetlost dana" 2005. godine, kada je i objavljena. Knjiga (koju, naravno, možete kupiti na Amazonu), govori o posvećenom ocu čiji život je promenjen zbog zemljotresa u Sakramentu. Za ovu knjigu MekKenzi Bezos je 2006. godine dobila američku nagradu za knjigu godine (American Book Award).

Džef i MekKenzi Bezos
Džef i MekKenzi Bezos foto: Profimedia

MekKenzi je u intervjuu za Vouge takođe rekla da je njen suprug njen verni čitalac, a često je menjao svoj raspored kako bi pročitao njen prvi rukopis. Ipak, drugu knjigu pod nazivom "Zamke" ("Traps"), koja je objavljena 2013. godine, nije smeo da čita dok je radila na njoj, tako da ju ej mnogo brže završila. druga knjiga govori o povučenoj filmskoj zvezdi, koja u jednom trenutku napušta okvire svog dotadašnjeg života i odlazi na putovanje u Las Vegas sa grupom stranaca.

Osnivanje sajta za borbu protiv zlostavljanja

MekKenzi je 2014. godine osnovala sajt za borbu protiv zlostavljanja "Bystander Revolution". Na tom sajtu su postavljani video zapisi studenata, pa čak i poznatih ličnosti koji su ispričali svoju priču i dali savete svima koji prolaze kroz isto. Na listi poznatih ličnosti našli su se Džejmi Li Kertis, Melisa Džoun Hart, Selma Hajek, Elizabet Benks i mnogi drugi.

"Bez obzira na to ko ste i sa čime se suočavate, ovde možete pronaći lične priče, sugestije i ohrabrenja od onih koji se suočavaju sa istim problemom," navodi se na sajtu.

Fondaciju "Day One Fund", MekKenzi i njen uskoro bivši suprug Džef, pokrenuli su 2017. godine, a u njihovoj objavi o razvodu, može se pretpostaviti da će na polju dobrotvornog rada i dalje nastaviti da sarađuju.

Par, čiji je razvod podigao prašinu u svetu, danas ima najmanje pet kuća širom zemlje, a jedna od njih prostire se na čak 20.600 kvadratnih metara zemlje i ima pet spavaćih soba i pet kupatila.

Pored toga, Bezosi poseduju pet raskošnih vila na ekskluzivnim lokacijama, kao i zemljišne posede u Teksasu, a od 2016. godine i bivši Muzej tekstila u Vašingtonu, izgrađen 1912. godine i koji se prostire na 27.000 kvadratnih metara. U njihovu imovinu spadaju i ugledne novine "Vašington post", koje je Džef otkupio u avgustu 2013. godine.

Kako će imovina biti podeljena još uvek je pod znakom pitanja, pre svega zbog toga što su zajedničkoj izjavi naglasili da planiraju da nastave sa zajedničkim ulaganjima.

Ukoliko MekKenzi dobije 70 milijardi dolara, da li će postati najpoželjnija singl žena na planeti?

BONUS VIDEO: HTEO MIŠIĆE POPAJA, DOBIO IZGLED FRIKA! Za 10 dana injekcijama uvećao bicepse za 26 cm, a onda je sve pošlo naopako! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.