BOLEST I SMRT, RAĐANJE I SUSRET IDOLA! 2018. su nam obeležili usponi i padovi, ali su nas ipak naučili nečemu!
2018. nam je bila puna uspona i padova, ovo su NAŠI UTISCI, Foto: Profimedia, Reuters, Espreso ilustracija

ISPRAĆAMO STARU GODINU

BOLEST I SMRT, RAĐANJE I SUSRET IDOLA! 2018. su nam obeležili usponi i padovi, ali su nas ipak naučili nečemu!

Bilo je više ili manje lepih iskustava, a ovo su neka od njih

Objavljeno:

Ispratismo i tu 2018. godinu.

Vreme je za nove planove, iskustva, suze, radost i smeh.

Ipak, kako je kraj jedne, a početak sledeće godine period kada se sabiraju utisci, moramo se osvrnuti i iz onoga što je ostalo za nama izvući lekciju, poruku, smernicu za dalje.

Zamolila sam kolege da u nekoliko rečenica opišu najznačajniji događaj u ovoj 2018. godini, koji im je nešto promenilo, ili ih nečemu naučio. Bilo je više ili manje lepih iskustava, a ovo su neka od njih.

Suki

"Izgubila sam vrlo dragu osobu ove godine, koja me je u odraslim danima života vodila kroz život. O bolu koji teško prolazi ne mogu ni ne želim da vas opterećujem. Želim samo par slova o lekciji koju me je naučio. Dok je ležao na hematologiji čučali smo mu ispod prozora, da ga vidimo na minut dva. Drugačije nije moglo. Svaki put kad sam po kiši ili na +40 govorila “dolazim samo da ti mahnem” govorio je - ne dolazi, vidimo se kad izađem, šta ti je, do Nove godine sam zdrav. I nije izašao. Naučio me je šta su lomovi, pokazao da sam jaka koliko nisam mogla ni da zamislim, ali i naučio da je svaki novi dan bez nade, potpuno nezamisliv."

Husi

"Salcburg, prisustvovanje ulasku Zvezde u Ligu šampiona prvi put u istoriji. Zaluđenik za sportom ne može da ima veći događaj od toga, pa šta god da se desi u privatnom životu, to je ipak najveći utisak i ispunjenje klinačkih snova, a ja ću uvek biti jedno veliko dete."

Leksa

"Možda će zvučati nezrelo, klinački ili kako god, ali pre par nedelja, na Marakani sam upoznao idola iz detinjstva i osobu koja me je inspirisala da se bavim sportom (pa makar i ovako novinarski, iz fotelje što bi se reklo). Upoznao sam velikog, najvećeg golmana svih vremena Đanluiđija Bufona i uz prijateljski razgovor sa njim sam opovrgnuo tvrdnju da "nikada ne treba upoznavati svoje idole". Čovek je normalniji od 99 odsto ljudi sa kojima sam ikad komunicirao. A, tek kada sam mu izvadio neke podatke još iz vremena kada je branio u Parmi i kada sam video iskreno oduševljenje na njegovom licu, celu noć nisam mogao da spavam od uzbuđenja."

Mira

"Tokom 2018. izgubila sam dragu osobu, što me je prilično izbacilo iz koloseka jer sam u tom trenutku shvatila ko mi je pravi prijatelj, a ko ne. Došla sam u situaciju da više ne verujem ljudima sa kojima sam se družila od ranog detinjstva, dok su pak neki drugi koje relativno kratko poznajem stali uz mene."

Staja

"Zaprepašćuje me politička bahatost. Nervira me vređanje zdravog razuma svih nas od strane tih istih političara. U godinama sam kad život može da mi promeni samo sedmica na lotou. Kako nje neće biti, zadovoljstvo mi je da gledam kako rastu moja deca i postaju pravi mali pametni ljudi, odnosno kako raste poseta na espresu :)"

Katalina

"Najjači utisak iz ove godine je taj što gotovo da i nemam nekih utisaka koje želim da zapamtim. Kako vreme prolazi, sve je manje stvari koje želiš da pamtiš, a sve više onih koje želiš da zaboraviš. I to nisu neke velike stvari, već svakodnevne sitnice koje bi trebalo da život znače, a zapravo prečesto ostaju bez značenja i smisla. Ipak, uvek ću se sećati prvih reči i rečenica moje ćerkice koje izgovorila ove godine, kao i hrabre poslovne odluke da odem iz jedne firme i dođem u Espreso, čime sam dokazao sebi da još uvek imam herca i da se ne bojim rizika, iako sam već počeo da ozbiljno sumnjam kako sam postao dosadni i bezmudi ziheraš."

Comi

"Porodila mi se najbolja drugarica, njena bebica mi je ulepšala život, bukvalno. Kad sam je videla sa Minjicom, skontala sam da i ja uskoro želim malu Comi :)"

Džoni

"Usvajanje kera s ulice je ubedljivo najbolja stvar koju smo moja draga i ja uradili ove godine. Ta količina bezrezervne ljubavi, dobrote i plemenitosti se retko sreće među ljudima i oplemenila nam je svakodnevni život :)"

Čaba

"Ove godine se ništa spektalurano nije desilo. Ali, ovu godinu pamtiću po dolasku u Espreso (valjda je to dobar izbor, barem je ekipa nenormalna što mi i odgovara) kao i po procesu javnog mršavljenja ..."

Liks

"Ovu godinu ću pamtiti po tome što su mi se sve drugarice udale/ verile, neke čekaju bebu, najbolji drug se odselio u Kinu, a ja evo sedim u redakciji i pišem ovo. :)"

Maki

"Godina nije bila laka, ali opet nije bila ni preteška. Čini mi se da je bilo više lepših stvari nego onih lošijih. Konkretno nijedan događaj ne bih mogao da posebno izdvojim, bilo je tu i nekih dragih i specijalnih emotivnih momenata, a opet bilo je i onih ne baš prijatnih."

A koje je vaše najbolje iskustvo u 2018. godini?

BONUS VIDEO: ŠMINKERKA KATARINA ĐUROVKA NA DELU: Kako da se našminkate za najluđu noć - drugi predlog


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.