Kad SPANAĆ pripremite NA OVAJ NAČIN i uz dodatak DVA TAJNA SASTOJKA, čak i oni koji ga ne vole - olizaće tanjire
Iako ga mnogi ne vole, posle ovog recepta ćete ga stalno praviti, Foto: Profimedia

zavolećete ga!

Kad SPANAĆ pripremite NA OVAJ NAČIN i uz dodatak DVA TAJNA SASTOJKA, čak i oni koji ga ne vole - olizaće tanjire

Spanać vam je možda i bio omražen dok ste ga dobijali svaki treći dan za ručak u vrtiću, ali smo sasvim sigurni da je danas - kada ste odrasli i možda i sami imate porodicu, nezaobilazan specijalitet na trpezi

Objavljeno:

Spanać je neizostavan sastojak različitih pita, mafina, rolnica i soseva za paste, ali sva njegova blagodat i ukus dolaze do izražaja kada se priprema sam sa dodatkom mleka i belog luka.

foto: Thinkstock

Uz pire krompir, jaje na oko ili sočnu šniclu, spanać predstavlja savršen, a ipak zdrav i povoljan izbor za ručak. Mi vam donosimo recept za spanać u mleku - ovakvog će ga svako rado smazati sa tanjira.

Potrebni sastojci:

*kilogram svežeg spanaća

*30 grama maslaca ili 3 kašike ulja

*2 kašike brašna

*2 čena belog luka

*malo soli

*500 ml mleka

Priprema:

1. Operite spanać, pa odstranite stabljike. Stavite ga u dublji lonac, prelijte vodom i ostaviteb da se kuva. Kada voda prokuva, ostavite da se krčka još pet minuta, pa procedite i sačekajte da se ohladi. Potom spanać iseckajte što sitnije.

2. U malo dubljem tiganju ili prigodnom loncu zagrejte ulje (ili otopite maslac), pa dodajte brašno i sačekajte dok malo ne požuti, ali nikako ne sme da zagori! Sklonite tiganj sa vatre i dodajte sitno iseckani beli luk, propržite ga par trenutaka, pa dodajte spanać i zalijte polovinom mleka.

Kuvajte ga na srednje jakoj vatri, a kada se zgusne, dodajte ostatak mleka i soli po želji, i nastavite da kuvate još desetak minuta.

3. Služite uz jaja na oko, piletinu ili pire krompir. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.