ZA SREĆU U 2019. GODINI: 6 LOŠIH navika kojih se KONAČNO morate rešiti!
Donesite dobre odluke za 2019., Foto: Pixabay.com

dobar savet

ZA SREĆU U 2019. GODINI: 6 LOŠIH navika kojih se KONAČNO morate rešiti!

Ovo su samo neke od stvari koje trebamo da izbegavamo u našim životima kako bismo bili srećni

Objavljeno:

Ako želite da vam nova godina uspešno započne bitno je da se rešite loših navika. Ovo su samo neke od stvari koje bi trebalo da izbegavamo u našim životima kako bismo bili srećni, jer je ovo lista štetnih stvari za koje možemo da samo da kažemo da smesta trebate da prestanete da ih radite.

Stalno sedite

Sedelački način života je ovih dana postao svakodnevica velikom broju ljudi. Nakon posla, idemo kući prevozom, dolazimo kući i opet sedamo ispred TV-a ili kompa. Bez pokreta, nivo hormona endorfina (hormona sreće) se smanjuje. Svakoga dana 30 minuta šetnje daće vam više energije i bićete zadovoljniji bez obzira na to šta se dešava u vašem životu.

Provodimo mnogo vremena unutra

Svi znamo da “rad od kuće” ne znači da ćemo biti srećniji. Ali čini sa da ni bioskopi, restorani i druga mesta koja volimo da posećujemo ne bude toliku radost u nama. Ukoliko provedemo malo vremena napolju bićemo srećniji i imaćemo više motivacije. Ovo psiholozi nazivaju “terapija avanturom” i nije bitno da li idete u neku drugu zemlju ili u susedno selo koje nikada do sada niste posetili, jer ćete svakako biti srećniji.

Ne obraćamo pažnju na stvari koje se dešavaju oko nas:

Naša sposobnost je da živimo u trenutku. Da ne dozvoljavamo našim strahovima, krivici i uspomenama da nas ometaju čini naš život interesantnijim.

Samo “konzumiramo”

Da bi naš život imao smisla, ne smemo samo da uzimamo već moramo i da dajemo. Neki čin ljubaznosti učiniće da se osećamo zadovoljni i bitni. Čak i neko najmanje dobro delo može da učini da se osećamo dobro. Kupovina poklona za nekoga, pisanje poruke, pa čak i crtanje po zidu može da nam da smisao životu i osećaj da smo nekome potrebni.

Izolujemo se od drugih

Čak i u godinama individualizma, svako od nas mora da pripada nekoj grupi. Ne radi se samo o našim najbližim prijateljima i porodici. ako bismo bili zaista srećni moramo da s epovežemo i sa drugim ljudima. Ovo pomaže da pobedimo bolesti, smanjuje nivo stresa i povećava samopouzdanje.

Ništa ne stvaramo

Treba nam kreativni hobi ne samo zbog novca i slave. Dokazano je da proces stvaranja smanjuje nivo stresa, poboljšava raspoloženje i pomaže u borbi protiv depresije. Kreativnost nije samo crtanje i pevanje, već bilo šta jedinstveno. Zasadite cveće, izaberite novu boju za zidove, radite kućne poslove i uključite vašu maštu.

BONUS VIDEO: DEJAN JE SIN POZNATE PEVAČICE, A ŠUŠKA SE DA ĆE UĆI U ZADRUGU: Živi u Dubaiju, a žene će ODLEPITI za njegovim SEKSI TELOM! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Infopult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.